Antonescu: Ponta a pus pe umerii lui Chiţoiu toată greutatea negocierilor finale cu FMI

| 05 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, astăzi, că premierul Victor Ponta a pus toată dificultatea negocierilor finale cu FMI pe umerii vicepremierului Daniel Chiţoiu.

"Toată dificultatea fazei finale a negocierilor a fost pusă de către prim-ministru în mod explicit pe umerii vicepremierului, un gest absolut normal, şi eu făceam la fel şi, de asemenea, domnul prim-ministru a anunţat că după ce se încheie negocierea, domnul Chiţoiu şi numai domnul Chiţoiu va face cunoscute rezultatele acestea", a spus Antonescu, citat de Agerpres.

El a susţinut că ieşirea în conferinţa de presă a lui Victor Ponta alături de Daniel Chiţoiu reprezintă unitatea Guvernului. 

"Faptul că domnul Chiţoiu a ieşit din singurătate şi la încheierea aceste ultime runde de negocieri a avut cinstea de a-l avea alături pe premier, înseamnă un lucru simplu ... unitatea Guvernului, asta era proverbială, cu USL-ul e mai complicat, dar Guvernul e unit, înseamnă că acea negociere a avut ceva în plus, un rezultat pe care în dimineaţa zilei respective puţini îl estimau", a arătat liderul PNL. 

Întrebat dacă prin aceste afirmaţii îl acuză pe Victor Ponta de oportunism, Crin Antonescu a răspuns negativ.

"Ştiţi cum se spune despre atacanţii centrali la fotbal, asta este o calitate, să fii oportunist înseamnă să dai gol, este o calitate, nu îl acuz. (...). Premierul a procedat solidar, corect cu noi şi noi ca de obicei la fel. A fost semnul că negocierea a fost o reuşită. Nici un prim-ministru în lumea asta nu se asociază la o chestiune care e mai puţin reuşită, am şi precizat că aş fi făcut la fel în locul domnului Ponta, compliment mai mare ce vreţi?", a spus liderul PNL. 

Antonescu a afirmat că în situaţia în care negocierile cu FMI nu ar fi mers bine, Ponta nu ar fi trebuit să iasă în conferinţă alături de Chiţoiu. 

"Nici n-ar fi trebuit să fie, o spun foarte serios, astea sunt nişte reguli de comunicare, de imagine, este vorba de Guvernul unei ţări, bine că s-a terminat cu bine şi au fost acolo toţi", a conchis Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ