Antonescu a luat boala răzgândirii de la Tăriceanu

| 23 aug, 2013

Antonescu nu a luat în calcul un aspect important – prin propunerea lui Nini Săpunaru poate produce valuri de nemulţumire în USL. Divergenţele dintre Marian Oprişan, şeful PSD Vrancea, şi Nini Săpunaru sunt de notorietate la nivelul judeţului, relaţia dintre cei doi nefiind una dintre cele mai roz. În trecut aceștia au dus un război politic ani tăios, ajungând la un „armistițiu” odată cu apariția USL.

Sindromul răzgândirii se pare că atacă din nou PNL. După ce Tăriceanu în timpul mandatului de prim-ministru al României s-a răzgândit în dese rânduri în privinţa unor măsuri, Antonescu a început uşor să îi semene.

La începutul săptămânii, preşedintele PNL declara că va convoca BPN al PNL pentru a decide cine va fi persoana care o vor propune liberalii la şefia ministerului Transporturilor. Toată presa, colegii, dar şi partenerii de alianţă au luat la cunoştinţă de această hotărâre a preşedintelui PNL şi aşteptau cu nerăbdare şedinţa BPN.

Concediul nu prea îi priește din câte se vede liderului liberal. Timpul avut la dispoziţie datorat vacanței prelungite, l-au făcut pe Antonescu să se gândească mai bine şi să îi propună postul de la Transporturi lui Nini Săpunaru, liderul PNL Vrancea.

Decizia a surprins pe toată lumea, colegi de partid, colegi de alianţă, mass-media. Surprinderea a fost cauzată tot de Antonescu, cel care a spus că va fi numit la conducerea ministerului unul dintre liderii partidului. Nini Săpunaru nu este nici pe departe unul dintre liderii naţionali ai PNL, el fiind mai degrabă un factor de influenţă regional. Săpunaru avansează astfel din linia a doua a partidului în prim-planul politicii. Ascensiunea lui Nini se datorează probabil și faptului că este apropiat Antonescu şi cei din jurul acestuia.

Însă, Antonescu nu a luat în calcul un aspect important – prin propunerea lui Nini Săpunaru poate produce valuri de nemulţumire în USL. Divergenţele dintre Marian Oprişan, şeful PSD Vrancea, şi Nini Săpunaru sunt de notorietate la nivelul judeţului, relaţia dintre cei doi nefiind una dintre cele mai roz. În trecut aceștia au dus un război politic ani tăios, ajungând la un „armistițiu” odată cu apariția USL. Însă, avansarea lui Săpunaru va stârni mai mult ca sigur orgoliul lui Oprișan. Deja au apărut informaţii conform cărora Marian Oprişan şi-ar fi exprimat nemulţumirea faţă de propunerea lui Antonescu.

Aşadar, Antonescu aduce o dispută de la nivel județean la nivel naţional. O mişcare neinspirată a preşedintelui PNL, co-preşedinte al USL în același timp, în încercarea de a găsi un candidat potrivit pentru ministerul Transporturilor. Răzgândirea lui Antonescu de peste noaptea agită spiritele în USL tocmai în momentul în care este nevoie de linişte şi stabilitate.

Bâlbâielile lui Antonescu şi absenţa din activitatea partidului din ultimul timp îl pot face vulnerabil în faţa colegilor de partid. Dar nu numai perioada lungă de timp în care a părut detașat de partid îi poate fi fatală lui Antonescu, ci și asumarea de Relu Fenechiu a unui rol de lider maximo al PNL-ului.

Din nou Relu Fenechiu lasă impresia că are o influență mare în partid. Fostul ministru de la Transporturi, după ce a ținut să ocupe acest fotoliu, a fost în cazul lui Săpunaru primul care a ţinut să iasă şi să îl ridice în slăvi. Fenechiu îşi impune astfel unul dintre protejaţi în guvern, iar Antonescu dă din nou cu flit celorlalţi lideri ai partidului. Deşi are probleme cu justiţia, Fenechiu este cel care face justiţia în PNL.

Pe de altă parte, Nini Săpunaru nu a fost implicat până acum în actul guvernării şi nici nu a apărut în vizorul presei ca fiind un personaj controversat. Aceasta ar fi probabil singura scuză a lui Antonescu pentru răzgândirea de care a dat dovadă.

Săptămâna viitoare vom vedea dacă Săpunaru va fi candidatul pe care PNL l-a căutat de atâta amar de vreme. Tot atunci vom ştii dacă va trece testul „justiţiar” al lui Traian Băsescu, sau se va alege şi el cu un dosar ca celelalte persoane propuse la ministerul Transporturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ