Antonescu: BPN m-a mandatat să discut cu PSD despre posibile completări la protocolul USL

| 27 mai, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că a fost mandatat de Biroul Politic Naţional al partidului să discute cu PSD despre posibile completări, adăugiri la protocolul Uniunii Social Liberale, precizând că rezultatul va fi o întărire a gradului de coeziune în USL.

"BPN m-a mandatat, în calitate de preşedinte al PNL, cu discutarea cu partenerii noştri din USL, cu cei din PSD, cu celelalte formaţiuni, acelei posibile completări, dezvoltări, adăugiri la protocolul USL. Avem un protocol, el este în vigoare, coordonatele sale, principiile sale, mecanismele fundamentale nu se schimbă, dar sunt lucruri pe care le putem adăuga în sensul întăririi şi dezvoltării acestui parteneriat politic tocmai în scopul ca să reuşim în fiecare zonă - în zona de guvernare, în zona privind modificarea Constituţiei şi mai târziu în zona campaniei prezidenţiale", a arătat Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului. 

El a precizat că nu se va schimba nimic în protocol din înţelegerile comunicate alegătorilor. 

"Nu se schimbă nimic fundamental din înţelegerile care au fost comunicate public alegătorilor noştri. Nu se schimbă toate acele înţelegeri de natură tehnică - paritatea în Guvern de exemplu, nu se modifică aceste cifre, cum ne anunţau unii de dimineaţă, de s-au speriat până şi PSD-iştii. Nu se modifică nimic din programul de guvernare pentru că programul de guvernare este validat de votul cetăţenilor şi mai ales este validat de Parlament", a explicat preşedintele PNL. 

De asemenea, el a ţinut să precizeze că nu se modifică obiectivele care ţin de modificarea Constituţiei, de regionalizare, de alegerile prezidenţiale. 

"Se vor adăuga, eu aşa cred, da aici nu mai intru în detalii pentru că aceste lucruri urmează să le discutăm şi când le vom decide vi le vom aduce la cunoştinţă, prevederi care să întărească gradul de colaborare între noi, care să expliciteze anumite mecanisme şi să detalieze, poate chiar să etapizeze anumite obiective, rezultatul în opinia mea va fi o întărire a gradului de coeziune în USL nicidecum ceea ce îşi închipuie unii - o tensionare a raporturilor în interiorul acestora", a mai afirmat Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ