Crin Antonescu cere demisia preşedintelui Traian Băsescu

| 21 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat azi că Traian Băsescu este într-o situaţie jenantă şi îi cere demisia. El s-a legat de dosarul Călăraşi.

Iată declarațiile lui Crin Antonescu:

• I-am auzit pe unii dintre dvs. comentand - Crin Antonescu nu are de ales, PNL nu are de ales. Avem, dragii mei, si Crin Antonescu si PNL au intotdeauna de ales, pentru ca suntem liberi de toate cele, cu exceptia angajamentelor fata de alegatori. Restul, propaganda, amenintari, gimnastica electorala, aceste lucruri nu ne fac mai putin liberi si intotdeauna avem de ales.

• Cu dosarul Calarasi, ca acesta e subiectul, nu subiectul, convingerea mea ferma si a tuturor colegilor este ca pentru Romania aceasta noua problema are o singura rezolvare sanatoasa, demisia lui Traian Basescu din functia de presedinte, acum, imediat. E o decizie care ar scuti aceasta tara de un nou subiect jenant, care ar scuti de inca un an de razboi politic de transee, in care se trage cu toate armele din dotare, l-ar scuti poate si pe presedinte in finalul mandatului si al carierei de o situatie jenanta.

• Ii cer demisia pentru ca nu e acceptabil ca presedintele unei tari cum e Romania, dupa zece ani, in ultimul an de mandat sa comunice a nu stiu cata oara public ca despre o problema importanta, bunastarea materiala a propriei sale familii, cum ar fi vrut sa-si ia pamant, dar nu avea bani, si cum se castiga.

• Bineinteles ca fiecare dintre noi are dreptul la viata privata, la actiuni in limita legii inclusiv pentru interesul material, dar nu are voie presedintele tarii sa vorbeasca public de asta intr-o societate in care numerosi tineri, chiar cu veniturile fiicei sale, nu doar ca obtin greu imprumuturi, dar le e greu sa faca orice, afaceri, profesia, sa-si intemeieze o familie.

• E indecent ca presedintele, dupa ce ani de zile ne-a vorbit de jocul politic si interesul unui partid sau altul, sa mai cada o treapta, vorbind de propria familie si propriul interes material. Iata de ce demisia lui Traian Basescu se impune.

• Sigur, nu sunt naiv, nu cred ca exista foarte multe sanse sa urmeze aceasta sugestie, dar ea ar fi un raspuns politic sanatos si demn

 

Despre Comisia parlamentara pentru dosarul Calarasi

• Discutia a capatat o turnura cu totul si cu totul nepotrivita. Am discutat luni telefonic cu Ponta, am discutat despre asumarea de catre Comisia de buget finante din Senat a unei cercetari legata de CEC. Am convenit asupra acestui lucru, singurul despre care am discutat si pe care nici unul dintre noi nu are cum sa-l confunde. Nu am avut pana ieri dupa-amiaza nicio alta discutie cu premierul despre constituirea unei alte comisii. Dl Ponta a venit la Parlament, nu ne-am intalnit, nu am fost instiintat, au fost doi sau trei ministri liberali care venisera pentru angajarea raspunderii. Pur si simplu am aflat ca si liderii de grup din declaratia premierului.

• Ceea ce mai departe trebuie sa fie foarte clar pentru presedintele PSD, Victor Ponta, pentru toti vitejii luptei anti-Basescu, e ca PNL nu va ajunge niciodata in situatia in care sa adopte decizii pe care oameni din afara partidului sa le anunte la televizor. Nu ne-am pronuntat pe fondul chestiunii si s-a dezlantuit un atac de o rara violenta care pune la indoiala apartenenta PNL la USL, se vehiculeaza ideea unei cardasii cu Basescu, absolut strigator la cer.

• Niciuna din aceste forme de presiune nu vor intimida vreodata PNL. Nu a existat niciun ultimatum, nu a fost cazul si nu putea fi, nimeni nu poate da un ultimatum PNL vreodata. S-a vehiculat ca in PNL e o mare dezbatere - fals, ca PNL nu vrea comisia - fals, ca PNL ezita - fals. PNL e un partid serios, care nu ia decizii in functie de comanda data la televizor, de anunturile grabite ale colegului, prietenului nostru Victor Ponta, ci in cadru statutar, chibzuind lucrurile. Vorbim de o comisie speciala, de ancheta, care priveste lucruri foarte serioase. Nimeni din PNL nu va impiedica vreo comisie de ancheta.

• Sigur ca vom fi de acord cu comisia, propun sa fie condusa de dl senator Ilie Sarbu, e un personaj politic cu greutate, mcar in legatura cu domnia sa nu s-ar putea indoi nimeni, dupa un deceniu de lupta impotriva lui Basescu, ca ar putea sa se clatine, lupta dansului, si pentru ca nu am fi in situatia in care daca aceasta comisie doamne fereste se termina foarte repede, asa, cu niste note, ca totul e bine si frumos, sa nu-l au cumva pe Victor Ponta spunand ca e treaba parlamentului, nu stie, ca dansul munceste la guvern pentru salarii. Sa fie treaba dlui Sarbu.

• Decizia oficiala o vom lua maine, poimaine, vom hotara, numai nu azi, ca nu cumva dintr-o informatie gresita chiar sa creada cineva ca ne-ar putea da ultimaturmuri. Orice comisie parlamentara e binevenita Ceea ce face public si politic Basescu e inacceptabil, e  o noua rusine pentru Romania, solutia corecta ar fi ca Traian Basescu, in fata acestui scandal pe care l-a alimentat cu declaratiile sale, sa-si dea demisia. Avem un presedinte depasit de mult de anvergura si demnitatea functiei.

 

Intrebare: Telefonul de luni e o minciuna a premierului?

Se poate sa fie o confuzie, e a domniei sale, eu nu vreau sa acuz pe cineva de o minciuna, dar convorbirea telefonica nu a avut loc. PNL ia decizii cand vrea, dar nu o ia azi. Tema constituirii unei comisii e legitima. Avem declaratiile presedintelui, declaratiile iresponsabile ale dlui Radulescu, consilier prezidential.

 

Intrebare: Ati spus ca il doriti pe dl Sarbu in fruntea comisiei…

Nu pot impune cine e in fruntea comisiei, propunerea noastra frateasca e sa fie un personaj cu greutate politica in fruntea comisiei. L-am vazut si ieri si alaltaieri foarte dedicat. L-ati intrebat acum? Dar dansul unde e? Cum adica sa fie o gluma? Asta e deja un afront la dl Sarbu, e alt scandal aici. E liderul din Senat al PSD, de ce sa fie o gluma? Sigur, o sa decida PSD. Decizia oficiala nu s-a luat, eu v-am spus incotro se indreapta lucrurile, o luam cand vrem noi. Daca votam pentru infiintarea comisiei, vom cauta sa punem niste oameni nimeriti, vom face lucrurile serios.

Nu s-a pus problema unui ultimatum, a mai dat RTV un ultimatum, dansii sunt mai nervosi. Nu dam raspunsul azi pentru ca nu e urgent, dl Basescu nu fuge cu pamantul. PSD ne-a propus atat de multe sefii, ne ajunge.

 

Intrebare: Care e obiectul de activitate al comisiei?

O sa discutam aceste lucruri, dl Ponta a vorbit de comisie, s-a inceput ca la radio Erevan, nu a vorbit cu liderii, ci cu mine, nu cu mine ci erau niste liberali pe acolo. Daca unii au vrut sa faca aceasta comisiei ca sa-l puna intr-o situatie dificila pe Antonescu, eu nu cred asa ceva.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ