Antonescu: cu voinţă politică se poate modifica articolul privind limitele revizuirii Constituţiei

| 13 mai, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că în situaţia în care există "voinţă politică" şi o majoritate favorabilă, pot fi operate modificări inclusiv în cazul articolului din Constituţie care stabileşte limitele revizuirii legii fundamentale.

"În principiu, vorbind despre o revizuire, avem descrise în Constituţia actuală limitele revizuirii, dar discuţia se poate duce, în condiţiile în care există voinţă politică şi există majoritate, în orice direcţie", a declarat liderul liberal.

Crin Antonescu a anunţat, la finalul şedinţei USL, că până săptămâna viitoare vor fi convenite la nivelul Uniunii principiile comune pentru revizuirea legii fundamentale.

"Am stabilit un calendar, există discuţii care se poartă pe paliere diferite la nivelul membrilor comisiei de revizuire a Constituţiei, a şefilor comisiilor de specialitate, nivelul parlamentarilor jurişti şi, după aceea, acolo unde sunt divergenţe, o întrunire politică pe care o vom avea. Probabil până la începutul săptămânii viitoare cred eu că toate lucrurile acestea ... dar trebuie să vă dezamăgesc poate să vă spun că nu sunt deocamdată mari divergenţe la orizont", a susţinut Antonescu.

În ceea ce priveşte accesul presei la lucrările comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, Antonescu a menţionat că va supune din nou votului decizia ca lucrările acestui for să fie deschise presei.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ