Antonescu despre cazul Vosganian: Nu putem înghiţi pe nemestecate orice vine de la parchete

| 08 oct, 2013

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că parlamentarii nu pot "să înghită pe nemestecate" orice vine de la parchete, iar dacă în cazul lui Varujan Vosganian procurorii vor reveni la Senat cu ceva care să dea sentimentul că într-adevăr e ceva de cercetat, nimeni nu-i va împiedica să cerceteze.

"Iată că 125 de senatori din 151 prezenţi nu au putut lua această decizie. Că după aceea putem vorbi ca doamna Macovei, care influenţează, a numit şi cunoaşte trei sferturi din procurorii din parchete şi putem să tratăm Parlamentul ca pe o adunătură de infractori şi orice reprezentant al parchetului şi orice document îl putem considera ca pe cuvântul lui Dumnezeu pe pământ, asta e altceva. Nu putem face asta. Dacă procurorii vor reveni cu ceva care să ne dea sentimentul că într-adevăr aici e ceva de cercetat, nimeni nu-i va împiedica să cerceteze, totuşi, nu putem prezenta România ca pe o ţară în care procurorii sunt împiedicaţi să facă treabă, e o ţară în care un fost prim-ministru a fost la puşcărie, în care foşti miniştri sunt în puşcărie, în care mai trece ziua, mai pleacă câte un senator sau deputat la puşcărie. Să nu exagerăm!", a afirmat Antonescu la Palatul Parlamentului, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a arătat că "mult mai mulţi" parlamentari decât cei ai din USL, până şi membri ai Opoziţiei, nu şi-au putut asuma răspunderea prin vot pentru începerea urmăririi penale faţă de liberalul Varujan Vosganian.

"Dumneavoastră, presa, consumaţi şi distribuiţi elemente din rechizitorii. Zi de zi. Cum au vorbit, bună ziua, tată cu fiica, nepotul cu mama, judecătorii între ei şi aşa mai departe, cuscrii, mai nou. Luaţi rechizitoriul sau documentul care ne-a fost nouă, senatorilor, înaintat şi vedeţi de ce cu mult mai mulţi decât suntem cei din USL, adică până şi oameni din opoziţie, nu şi-au putut asuma răspunderea de a trimite în cercetare penală un om despre care ni se spune doar că a iniţiat o ordonanţă despre care el arată foarte clar că a fost la vedere, cât se poate de transparentă, ca orice ordonanţă de guvern, despre care ne dovedeşte cu cifre, şi rechizitoriul nu ne spune altceva, că a adus din punct de vedere economic chiar rezolvări pozitive, că această ordonanţă, ideea ei, precizările ei au fost asumate de un întreg guvern, continuate apoi de guvernul următor, de o altă culoare politică şi suplimentate chiar, transformate în lege, promulgate de preşedinte. Cum pot eu să votez şi să spun că omul ăsta a fost într-un complot? Păi, a fost în complot cu domnul Tăriceanu, cu domnul Emil Boc, cu domnul Traian Băsescu, cu domnul Cioloş", a spus liderul PNL.

Solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale împotriva liberalului Varujan Vosganian a fost respinsă luni de plenul Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ