Antonescu: Guvernul a avut responsabilitatea de ataca problema Roşia Montană

| 02 sep, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că Guvernul USL a avut curajul şi responsabilitatea, în faţa unei scadenţe, de a ataca problema Roşia Montană, spre deosebire de Guvernele anterioare, care nu au găsit soluţii.

"Acest Guvern a avut curajul şi responsabilitatea, în faţa unei scadenţe, de a ataca problema Roşia Montană . Cum o rezolvăm, vom vedea în Parlament. Dar nu văd de ce oameni care au patronat sau au făcut parte din guvernele anterioare, care nu au dat o rezolvare acestei chestiuni într-un fel sau altul, pot să reproşeze că acum se face ceea ce trebuia făcut. E vorba de un proiect important din toate punctele de vedere. Eu cred că atitudinea responsabilă a unor cu funcţii foarte importante, cum ar fi preşedintele, ar trebui să fie una care să ducă la comunicarea şi rezolvarea unei probleme pe fondul ei, pentru această ţară. Noi ştim că preşedintele Traian Băsescu, atunci când exista un alt guvern, Guvernul Ungureanu cred, a cerut explicit Guvernului: "Dacă sunt condiţii fezabile, faceţi proiectul Roşia Montană!", a afirmat Antonescu, astăzi, după şedinţa USL.

Preşedintele PNL a subliniat că, în prezent, proiectul presupune condiţii mai bune pentru statul român decât cele de atunci.

"Care era reacţia firească a unui om care a susţinut asta: să vină acum şi să susţină dacă asta e convingerea domniei sale: "Da! Să se facă acest proiect. Eu sunt de părere să se facă acest proiect". Ce constat e că îl interesează pe domnia sa mai mult decât problema în sine. Să discutăm acum de ce a făcut Ponta nu ştiu ce! Astea sunt jocuri de natură politică mic electorală", a adăugat Crin Antonescu.

El consideră că miza proiectului Roşia Montană e mult mai mare decât dacă "Băsescu Ponta, Antonescu, Popescu îşi smulg unul altuia două-trei-cinci-şapte procente electorale".

Întrebat dacă poate spune cum va vota proiectul de lege privind Roşia Montană, Crin Antonescu a spus: "Nu. Pentru că nu sunt, aşa cum sunt cei mai mulţi dintre parlamentari, în posesia tuturor datelor şi tuturor argumentelor pro sau contra. Nu aveţi însă nicio grijă, chiar dacă se va vota pentru un vot secret, ceea ce nu cred, am să vă spun ce am votat şi am să vă spun care e poziţia PNL". Antonescu a precizat că, în general, susţine votul deschis atunci când acesta nu vizează persoane.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu exclude posibilitatea să organizeze un referendum pe tema exploatărilor de la Roşia Montană în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, catalogând drept un gest de "laşitate" trimiterea unei legi pe această temă în Parlament.

El a precizat că îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia reluarea mineritului pentru extragerea metalelor al căror preţ a crescut este o oportunitate pentru România, dar că în acelaşi timp trebuie văzut care este soluţia pentru ca societatea să fie "împăcată" cu acest proces.

"Dacă înţeleg bine, pentru că nu am văzut încă proiectul, Victor Ponta a rămas la aceleaşi cifre în negocierile cu RMGC la care ajunsese Boc în negociere, nu a mai adăugat un procent. Dar vă aduceţi aminte ce ţipa Victor Ponta: "câţi bani a luat Băsescu din aurul de la Roşia Montană?" - şi nu semnase încă nimeni, doar îmi exprimasem un punct de vedere. Acum îl întreb eu: Ponta, câţi bani ai luat ca să semnezi Roşia Montană? Că aşa-i viaţa, nu poţi să fii inconsecvent în problemele mari ale ţării, nu poţi să fii inconsecvent şi trebuie să-l întreb exact ce mă întreba el pe mine", a afirmat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ