Antonescu îl atacă pe Ponta, în cazul Roşia Montană: A început un joc destul de parşivel

| 12 sep, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că, în opinia sa, premierul Victor Ponta "vrea tare" proiectul de la Roşia Montană, dar "nu asumă răspunderea", ci o pasează Parlamentului.

Antonescu a spus că, din intervenţia de miercuri seară a premierului, el a înţeles că Victor Ponta este "absolut convins" că proiectul de la Roşia Montană este bun, corect şi aduce beneficii. "Eu cred că premierul vrea tare acest proiect, dar nu asumă răspunderea", a adăugat liderul PNL, într-un interviu la "Adevărul".

El a amintit că primul care a spus că nu mai are rost dezbaterea din Parlament a fost Victor Ponta. Preşedintele Senatului a menţionat că singurul mod în care se poate opri dezbaterea din Parlament este ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe proiect, iar în caz contrar să vină în Parlament să-şi susţină punctul de vedere în favoarea proiectului. "Eu sunt acuzat de antepronunţare, dar primul care a spus că votează împotrivă este premierul", a mai spus Antonescu, apreciind că "a început un joc destul de parşivel", el fiind asociat cu Vasile Blaga.

Crin Antonescu a arătat că, după ce el a anunţat cum va vota, nu s-a mai discutat despre proiect, ci despre el, fiind lansate şi o serie de "minciuni". Antonescu a acuzat "campania" declanşată de PSD împotriva sa, începând cu premierul. "Premierul a reacţionat că a fost o lovitură împotriva domniei sale, deşi noi nu am anunţat decât că votăm la fel ca el", a mai spus liderul PNL. "Dacă PSD vrea să-l facă (proiectul - n.r.), de ce nu vine în Parlament să-l susţină? (...) Nu poţi să vrei să faci ceva cu mâna altuia", a afirmat, de asemenea, Antonescu. A ţinut să spună că nu este o anexă a lui Victor Ponta. "Eu nu sunt un fel de anexă politică a domnului Ponta, că dacă a zis domnul Ponta ceva, eu să fac", a afirmat Antonescu.

El a adăguat că nu a promis nimic. "Dar şi dacă promiteam ceva, soţiei mele sau copiilor mei, eu ca prim-ministru făceam ce trebuie să fac, dacă era necesar pentru ţară. Îmi încălcam promisiunea. Opţiunile soţiei mele ca europarlamentar nu trebuie să fie aceleaşi cu ale mele. Ea susţine proiectul. Acum ceva ani, când nici domnul Băsescu nu făcea campanie, în această calitate soţia mea a organizat un seminar de dezbatere pe proiectul Roşia Montană. Au fost invitaţi şi dintr-o parte şi din alta. N u are niciun fel de influenţă ce crede soţia mea. Soţia premierului Ponta s-a declarant ferm împotrivă şi premierul i-a promis că nu va vota", a mai spus Antonescu.

Totodată, Antonescu l-a acuzat pe premier că a fentat discuţia despre expropiere. "S-a pus în discuţie cedarea de către statul roman către a acestui drept către o companie private. Exproprierea o face statul roman nu o companie private. Dreptul de expropriere esra concesionat unor privaţi", a declarat Antonescu.

Preşedintele Senatului a spus că proiectul ar putea fi discutat dar cu trei condiţii:

"-Să ştim exact despre ce este vorba acolo. Fiind vorba despre exploatare, se aproximează. Discuţia se ascunde în spateşle aurului;

-condiţiile majore de mediu. Cu tot respectul pentru cei din Roşia Montană, nu pot să accept iddea că-şi iau ei riscul contaminării mediului. Nu există posibilitatea să faci un asemenea proiect;

- beneficiul statului român pe termen lung. Oricât ar fi de semnificative o mie, dou, 15.000 de locuri de muncă, pe o anumită durată, trebuie puse în balanţă. Trebuie să alegem momentul şi condiţiile în care le exploatăm".

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ