Antonescu nu-i acasă, SRS joacă pe masă

| 02 aug, 2013

SRS se erijează în liderul de opinie al parlamentarilor liberali, o trambulină ce face posibilă chiar traiectoria spre funcția supremă în PNL, dacă Antonescu nu revine la timp pentru a-l cuminți...

După luptă mulți viteji se arată. E drept că unii, precum senatorul liberal Sorin-Roșca Stănescu, se arată nu după luptă, ci după plecarea premierului în vacanță, respectiv în plină vacanță parlamentară.

Era destul de previzibil ca vidul de putere creat de misterioasa absență a lui Crin Antonescu să-l extragă și pe senatorul liberal de sub piatra sub care se cumințise după ultima atenționare dură.

Pretextul agitației senatorului liberal este așa-zisul sabotaj prin care guvernul USL respinge inițiativele legislative ale parlamentarilor. Înainte să se declare ofuscat de sfidarea de care, chipurile, dă dovadă guvernul la adresa ”puterii legislative supreme”, senatorul liberal ar trebui să se gândească serios la dubla calitate a lui Victor Ponta, pe de o parte premier, pe de alta co-președinte al USL. Așa cum premierul nu poate face abstracție de această dublă calitate și se vede nevoit să respingă sau să nu avizeze bazaconiile legislative care contrazic probabil cumva interesele politice ale Uniunii, așa nici Sorin-Roșca Stănescu n-ar trebui să ignore relația de subordonare în care se află cu șeful său politic. Acest detaliu sau alternativa demisei din PNL i-a fost sugerat de la cel mai înalt nivel al PNL, nu cu mult timp în urmă.

Dar adevărul se află undeva la mijloc și se referă la faptul că SRS nu este interesat de un conflict cu Victor Ponta, dovadă și portița de scăpare lăsată la finalul intervenției sale, în care dă vina nu pe premier și nici pe miniștrii acestuia, ci, o să râdeți, pe aparatul birocratic din subordinea lor. Ar fi amuzant subterfugiul, dacă nu ar fi până la urmă doar o dovadă de lașitate specifică.

De fapt, mai nou senatorul liberal pare electrizat de potecuța eliberată cum-necum și care duce spre vârful conducerii liberale. SRS se erijează în liderul de opinie al parlamentarilor liberali, o trambulină ce face posibilă chiar traiectoria spre funcția supremă în PNL, dacă Antonescu nu revine la timp pentru a-l cuminți... Pe de altă parte, este posibil să-i taie elanul nimeni altcineva decât Tăriceanu, cel care așteaptă cuminte la coadă să se întâmple alternanța la vârf presupusă de plecarea lui Antonescu pentru mandatul prezidențial preconizat, la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 2013
liviu
stan
DRAGA STAN,ESTI NEAM CU BRAN? MA REFER LA CEI DOI ACTO9RI CELEBRI.ESTI UN ZERO BARAT

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ