Antonescu: Propun senatorilor PNL să ne abţinem la votul în cazul începerii urmăririi penale pentru Vosganian

| 07 oct, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, astăzi, că va propune senatorilor liberali să se abţină de la votul din Senat privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

"Eu voi propune colegilor mei din PNL, cel puţin, să ne abţinem de la votul de astăzi. Să nu votăm ca fiind simbolic într-un conflict de interese. Este vorba de un coleg de-al nostru. Lăsăm restului Senatului decizia şi în felul acesta nu putem spune nici că-l socotim vinovat ceea ce nu putem să-l socotim pe Varujan Vosganian. Din punctul nostru de vedere nu există pe ce s-a înaintat elemente pentru începerea urmăririi penale, pe de altă parte să nu se poată spune, să nu se poată invoca faptul că am bloca demersurile justiţiei", a spus Antonescu, înainte de şedinţa USL.

Antonescu a fost întrebat dacă în cazul cererii de începere a urmăririi penale pentru Varujan Vosganian va lăsa justiţia să-şi facă treaba, el răspunzând că parlamentarii sunt într-o "situaţie complicată".

"Noi suntem într-o situaţie legislativă complicată pentru că, în momentul în care trimiţi un astfel de dosar şi ceri un vot parlamentarilor, ei sunt într-o situaţie încurcată. Pe de-o parte, nu doresc să blocheze justiţia, pe de altă parte, nu pot ca prin votul lor, dacă nu au elemente, să considere vinovat pe cineva", a spus preşedintele PNL. 

Pe 1 octombrie, senatorii din Comisia juridică au dat aviz negativ în cazul solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian, urmând ca plenul Senatului să decidă.

Pe 3 septembrie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului şi Preşedinţiei declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, respectiv faţă de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Faptele reţinute în sarcina celor doi au fost săvârşite în perioada în care aveau calitatea de ministru al Economiei şi formează obiectul unui dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Cei doi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ