Antonescu simte în ceafă suflarea lui Blaga

| 03 oct, 2013

Mergând până la capăt pe scenariul prezentat de Vasile Blaga - PDL peste PNL la alegerile europarlamentare - chestiunea ar echivala cu un dezastru pentru liberali şi mai ales pentru Crin Antonescu, cel care a manageriat greșit perioada de după decembrie 2012. Să nu uităm că partidul, graţie USL, a obţinut cele mai bune rezultate din 1937 încoace: 13 preşedinţi de Consilii Judeţene şi 800 de primari.

La opt luni distanţă de alegerile europarlamentare, principalele partide se aşează încet încet în bloc-starturi. În pole-position sunt social-democraţii care potrivit ultimului sondaj ar obţine cel puţin 14 mandate în Parlamentul de la Bruxelles; pentru locul secund lupta se dă între liberali şi democrat-liberali, fiecare cu şansa de a câștiga maxim opt mandate.

Cifrele vehiculate de institutele sociologice au fost preluate şi speculate iute de liderii PDL care visează la un scor nesperat - 20%, și mai cu seamă la devansarea PNL-ului. Vasile Blaga declara deunăzi că este optimist în atingerea acestei ținte. Şeful din Modrogani profită de postura ingrată în care au ajuns liberalii aflaţi, scuzaţi expresia, cu fundul în două luntre.

Astăzi sunt la guvernare, mâine sunt la guvernare dar în opoziţie! Aceste mişcări brawniune ale lui Crin Antonescu, de la poziţia fermă împotriva Proiectului Roşia Montană, născută ad-hoc, până la discuţiile legate de amnistia aleşilor locali declaraţi incompatibili de ANI, se reflectă în scorul formaţiunii. Procentul de 19%, ieşit la ultima cercetare, a fost erodat serios de distanţarea liberalilor pur sânge care vor investiţia de la Roşia Montană, dar şi de votanţii USL-ului care sunt dezamăgiţi de aportul firav adus la guvernare.

Acesta ultimă concluzie răzbate din scorul pe care l-ar obţine USL, undeva la 60%, scor identic cu cel înregistrat la scrutinul din decembrie 2012. Mai exact, simpatizanţii USL se îndreaptă mai degrabă spre PSD decât spre PNL, în general oamenii aleg silinţa şi niciodată non-combatul. De aici şi rezultatul bun de care se bucură PSD şi Victor Ponta, o performanţă la un an şi trei luni de la instalarea la Palatul Victoria.

În ceea ce-i priveşte pe democrat-liberali, aceştia desconsideră inteligenţa românilor mizând pe un vot masiv în 2014. Echipa lui Blaga nu a reuşit să coagulueze Opoziţia şi cu atât mai puţin formaţiunile de dreapta. Mai mult, nu a dus critici constructive puterii, adoptând poziţia struţului - retragerea din Comisia de revizuire a Constituției şi mai nou din Comisia pentru Roşia Montană. De asemenea, partidul nu are o strategie coerentă, pare secat de soluţii, iar în privinţa unor lideri carismatici - nu vine nimeni din urmă. Inclusiv mult trâmbiţatul guvern din umbră nu este altceva decât o ciorbă reîncălzită, aceleaşi nume care şi-au arătat limitele în cabinetele conduse de Boc sau Ungureanu.

Lumea e sătulă de discursuri politicianiste, acelaşi lucru le-a transmis printre rânduri şi Victor Ponta. Premierul s-a declarat dispus să preia eventualele ideile economice viabile… ei au reacţionat precum personajul din Povestea unui om leneş - muieţi-s posmagii?

Mergând până la capăt pe scenariul prezentat de Vasile Blaga - PDL peste PNL la alegerile europarlamentare - chestiunea ar echivala cu un dezastru pentru liberali şi mai ales pentru Crin Antonescu, cel care a manageriat greșit perioada de după decembrie 2012. Să nu uităm că partidul, graţie USL, a obţinut cele mai bune rezultate din 1937 încoace: 13 preşedinţi de Consilii Judeţene şi 800 de primari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 oct, 2013
Gigel
Ce idei marete....
Gramatica, tov. uselist!
- cu fundul in doua luntre - luntri este pluralul;
- mişcări brawniune - browniene;
- coagulueze, etc

Pentru un kissass uselist este totusi bine! Boborul ii iubesce pe Ponta et co... Inca putin si o sa izbucnesc in plans de atata dragoste a boborului pentru PSD, ca nu mai rezist de emotie...
03 oct, 2013
cantautor
"Să nu uităm că partidul, graţie USL, a obţinut cele mai bune rezultate din 1937 încoace: 13 preşedinţi de Consilii Judeţene şi 800 de primari". -
Cred ca liberalii care au putrezit in inchisori,bagati de comunisti,sunt foarte multumiti acum,acolo unde sunt....
Se bucura de scorul electoral mare obtinut de PNL....!!!!,mai ales ca este mult mai bun ca cel realizat intre 1949-1990...de dansii.
Si le multumesc urmasilor politici ai celor care i-au trimis acolo...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ