Antonescu: Suntem la guvernare, dar nu suntem la putere câtă vreme DNA şi ANI schimbă miniştri

| 09 sep, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că liberalii sunt la guvernare dar nu sunt "la putere" atâta vreme cât instituţii ca DNA sau ANI "schimbă sau numesc" miniştri sau Curtea Constituţională amâna aplicarea unor legi cum este cea a referendumului.

"Nu e vorba de o opoziţie împotriva Guvernului. Susţin Guvernul, colegii mei de partid, partidul pe care îl conduc este parte integrantă, este jumătate din Guvern, facem parte din majoritatea parlamentară. Suntem însă la putere? Eu cred că nu", a spus Antonescu. El a exemplificat prin faptul că sunt instituţii, precum ANI sau DNA, care interferează în actul de putere, conform Mediafax.

"Atâta vreme cât alte instituţii decât cele alese de cetăţenii români conform Constituţiei, schimbă sau numesc miniştri, şi mă refer la ANI, la DNA... nu suntem la putere. Atâta vreme cât Curtea Constituţională, în mod profund neconstituţional, blochează aplicarea unei legi, vezi legea referendumului, nu suntem la putere şi exemplele pot continua", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a mai precizat că în momentul în care a afirmat că este liderul opoziţiei s-a referit la faptul că nu trece "sub tăcere aceste lucruri anormale într-o democraţie".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, duminică seară, într-o emisiune televizată, cine este liderul opoziţiei, el răspunzând: "Cred că tot eu", şi explicând ulterior: "Suntem la guvernare, într-o majoritate parlamentară, dar nu suntem la putere. Mă refer la mine şi la PNL cel puţin".

Tag-uri: ANI, Crin Antonescu, DNA, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ