ANUL 2017, cel mai slab an în absorbția banilor UE

| 24 ian, 10:05

Guvernele PSD au primit doar mărunțis de la Bruxelles: anul 2017 pare să fie cel mai slab în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene de după 2012.

Anul 2017 pare să fie cel mai slab în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene de după 2012: numai 3,648 miliarde de euro primite de la Comisia Europeană, potrivit datelor preliminare ale Ministerului Fondurilor Europene, la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2017.

În acest fel, cele două guverne PSD care au trecut până acum pe la Palatul Victoria au toate şansele să bifeze un record negativ, după ce la începutul anului, ministrul Finanţelor de la acea vreme anunţa că există garanţia că vor intra în ţară 4,7 miliarde de euro.

Începând cu anul 2007, când România a devenit membră a Uniunii Europene, şi până la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, ţara noastră a reuşit să atragă fonduri comunitare în valoare de 44,515 miliarde de euro şi a plătit către Bruxelles contribuţii de 15,159 miliarde de euro. Astfel, în cei zece ani am fost un beneficiar net, cu 29,3 miliarde de euro.

Din cele 3,64 miliarde de euro care au ajuns în România anul trecut, aproape jumătate sunt subvenţii pentru agricultură (1,76 miliarde de lei, de la Fondul European pentru Garantare Agricolă-FEGA), potrivit jurnalul.ro. Fondurile structurale şi de coeziune atrase au fost de doar 760,95 de milioane de euro, aferente exerciţiului financiar 2014-2020, iar sumele pentru dezvoltare rurală şi pescuit au ajuns la 887 de milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ