Anul 2019 a fost cel mai fierbinte de când se fac studii meteorologice

| 13 aug, 17:03

Deceniul care a trecut a fost cel mai fierbinte de la mijlocul anilor 1850, iar 2019 cel mai ]ncins an de când se fac studii meteorologice, iar gazele cu efect de seră din atmosfera planetei s-au aflat la cel mai înalt nivel.

Incendiile de pădure violente care au devastat Australia, valurile de căldură mortală care au lovit Europa, Japonia, Pakistan sau India, împreună cu cele 100 de cicloane au creat haos în materie climatică pe glob în 2019, potrivit Digi24. În plus, gheţarii au continuat să se topească în ritm accelerat, iar seceta şi inundaţiile au distrus recolte şi infrastructura în mai multe părţi ale lumii.

Iulie 2019 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată, se arată în raportul Centrelor pentru Informaţii de Mediu ale Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei. O mulțime de țări din jurul lumii au anunțat temperaturi anuale record.

A fost atât de cald încât Belgia și Olanda au înregistrat pentru prima oară temperaturi de 40 de grade Celsius. În India, criza apei potabile a fost exacerbată de valuri de căldură intense – orașe întregi au rămas fără apă.

În Australia, temperaturile extreme au dus la secetă și au dus la incendii de pădure devastatoare pentru ecosisteme. Valurile de căldură au încins, de asemenea, orașele europene, multe dintre ele nefiind construite pentru a rezista la astfel de temperaturi.

Experții spun că pandemia de coronavirus poate fi o sursă de lecții importante pentru pregătirea răspunsului la crize viitoare, inclusiv la posibile măsuri luate pentru a micșora efectele schimbărilor climatice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 22:38
raryMenna
taking clomid daily
clomid oral tabllet 50 mg order online Summary of the national institute of Arthritis, Diabetes, Digestive and Kidney Diseases Workshop on Interstitial Cystitis, National Institutes of Health, Bethesda Maryland, August 28 29, 1987

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ