Anul universitar în contextul pandemiei: Căminele ASE şi SNSPA rămân închise, Politehnica reduce cu 40% totalul locurilor

| 10 sep, 19:54

Căminele Universităţii Politehnica din Bucureşti vor primi doar 60% din totalul de locuri disponibile pentru cazare, în timp ce căminele de la ASE şi SNSPA vor rămâne închise.

De asemenea, Politehnica a hotărât că seminariile şi cursurile se vor face în regim hibrid sau exclusiv online, de acasă, în funcţie de evoluţia situaţiei. „Anul universitar la noi începe pe 5 octmbrie, iar în prezent analizăm variantele de scenarii. Vom deschide căminele, dar se vor putea caza maximum doi studenți într-o cameră. Asta înseamnă că vom reduce, practic, cu 40% numărul total de studenți pe care îi putem caza conform normelor de distanțare. Dacă este nevoie și vom avea avizul Direcției de Sănătate Publică, atunci am putea caza și trei studenți într-o cameră, dar trebuie să fie din aceeași grupă. De asemenea, predarea se va faxe mixt, adică online și cu prezență numerică limitată prin rotație, sau doar online, încă nu am decis concret, suntem în analiză. Conform legii, decizia finală o vom anunța cu o săptămână înaintea începerii anului universitar, conform situației epidemiologice de atunci”, a declarat rectorul Mihnea Costoiu pentru Edupedu.ro.

Citeşte şi Problema căminelor studenţeşti pe timp de pandemie: Unele universităţi cer test COVID negativ înainte de cazare

Academia de Studii Economice (ASE) a decis că în acest an universitar să nu fie deschise căminele pentru studenţi, cu excepţia celor internaţionali, iar predarea să se facă exclusiv online. Excepţie de la predarea online vor face doar cinci programe de studii de la ASE.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va organiza activităţile didactice din primul semestru al anului universitar 2020-2021 doar în sistem online.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ