Anunț bombă despre Kovesi. Reacție de ultima oră a Comisiei Europene

| 22 ian, 10:18

Laura Codruța Kovesi candidează la șefia Parchetului European. Comisia Europeană a transmis, la solicitarea Mediafax, că procedura de selecţie a procurorului-şef european este în curs, subliniind că Executivul UE nu e implicat în această activitate efectuată de o comisie independentă, în contextul informaţiilor privind candidatura Laurei Codruţa Kovesi.

Laura Codruța Kovesi și-a depus candidatura pentru postul de șef al Parchetului European, procedura de selecție fiind în plină desfășurare, au declarat luni surse din cadrul Comisiei Europene.

Procedura de selecţie pentru Biroul Parchetului Public European este în curs. Comisia nu este parte a comisiei independente de selecţie. După cum s-a explicat în anunţul privind acest post vacant publicat în noiembrie 2018, comisia de selecţie va evalua candidaţii pentru postul de viitor procuror-şef european şi va prezenta evaluarea Parlamentului European şi Consiliului, care vor desemna procurorul-şef european prin consens", a precizat Reprezentanţa CE după informația referitoare la Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi Parchetul European va fi o instituție independentă și descentralizată a Uniunii Europene, care va avea competența de a cerceta, urmări penal și trimite în judecată persoanele învinuite de săvârșirea unor infracțiuni care aduc prejudicii bugetului UE de peste 10 milioane de euro.

Laura Codruța Kovesi Procurorul-șef european și procurorii europeni vor fi selectați de către un comitet de selecție, format din 12 persaone, a cărui principală sarcină este întocmirea unei liste restrânse de candidați și de evaluare a acestora, până la sfârșitul anului 2019.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ