Anunțul făcut de Obama pentru România

| 30 noi, 2013

SUA sunt mândre să aibă un prieten apropiat şi un aliat în România şi ne dorim ca acest parteneriat să fie şi mai puternic în anii care urmează, se arată în mesajul adresat vineri seară României de Departamentul de Stat al SUA, cu ocazia Zilei Naţionale de 1 decembrie.

'În numele preşedintelui (Barack) Obama şi al poporului Statelor Unite, transmit urările noastre de bine tuturor românilor care îşi sărbătoresc Ziua Unirii de 1 decembrie', se menţionează în mesajul de felicitare semnat de secretarul de stat al SUA, John Kerry.

Şeful diplomaţiei americane aminteşte că SUA şi România au avansat în relaţia strategică în acest an şi menţionează începerea lucrărilor de construcţie, în luna octombrie, la scutul de la Deveselu - 'o contribuţie semnificativă pentru securitatea noastră comună şi pentru NATO' .

Totodată, Kerry vorbeşte şi de reînnoirea Acordului Fulbright, prin intermediul căruia peste 3.000 de studenţi, profesori şi oameni de ştiinţă din ambele ţări au beneficiat de schimburi de experienţă încă din 1960.

'Relaţiile noastre economice cu România sunt deosebit de puternice, cu investiţii de miliarde de dolari din 1990', mai scrie Kerry în comunicatul de presă citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ