Anunţ BOMBĂ! Cum poţi să reduci factura de gaze în această iarnă

| 09 oct, 10:56

Toţi consumatorii casnici care sunt abonaţi la furnizorul de gaze GDF Suez (ENGIE) riscă să plătească în avans companiei franceze din cauza noului sistem de facturare. Practic, clienţii i-ar împrumuta pe francezii de la ENGIE cu dobânda zero. Dacă doriţi să reveniţi la vechiul sistem de facturare a gazelor, anume evidenţierea consumului strict pe luna anterioară, atunci trebuie să faceţi o solicitare către furnizor.

Sistemul de facturare pe care GDF Suez, acum ENGIE, l-a introdus pentru consumatorii casnici din jumătatea de sud a ţării presupune trei facturi în una singură: una pentru luna ce tocmai a trecut, plus estimări de plată pentru două luni viitoare. Pe factură scrie, cu litere mari, că suma totală pe care o aveţi de plată este cea pe luna trecută plus estimările francezilor pentru următoarele două luni, de obicei mult mai mari decât consumul real. Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă ai cont de client pe internet, scrie Economica.net.

Citeşte şi:  Economica.net: Se schimbă facturile la gaz

Dacă cetăţeanul este impulsiv, mai puţin atent sau slab informat, poate considera că suma pe care ENGIE o indică ca total de plată este chiar cea curentă. Şi atunci, fie că este conştiincios, fie doar speriat de o eventuală tăiere a gazelor, poate decide să achite integral. În acest caz, nu se întâmplă nimic rău, pentru că următoarele două facturi la zi vor fi cu 0 sumă de plată. Însă, acest lucru înseamnă că respectivul cetăţean îi creditează cu bani pe francezii de la GDF Suez cu dobândă 0. Practic, îi finanţaţi pe francezi cu bani, la o dobândă fără concurenţă pentru orice bancă, adică 0. Mai mult, dacă în lunile de vară sumele lunare de plată nu sunt atât de mari, în lunile reci, o factură de acest tip, luna trecută plus două viitoare, poate însemna multe sute de lei, poate chiar peste 1.000 -1.500 de lei, ceea ce înseamnă un efort financiar considerabil, poate chiar unul care să vă lase fără bani.

În tot acest haos de facturare, există şi o rezolvare convenabilă. Doar dacă o cereţi însă. Furnizorul nu vă comunică din proprie iniţiativă că se poate face aşa ceva. Trebuie să ştiţi că puteţi solicita revenirea la modul de facturare de dinainte, când se trimitea doar factura curentă şi, la fiecare trei luni, regularizarea. Trebuie însă să o cereţi expres operatorului de la call-center sau la casierie, acolo unde achitaţi facturile.

Citeşte mai mult pe Economica.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ