Anunţ important în sistemul de învăţământ: salariile se vor plăti integral. Sunt bani în BUGETUL MEN

| 29 ian, 12:07

Ministrul Liviu Pop a dat luni asigurări că există în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale sume suficiente pentru plata integrală a salariilor personalului din învăţământ.

Liviu Pop a spus sunt acoperite şi majorările salariale din luna ianuarie şi martie, plata dobânzilor, dar şi a tichetelor de vacanţă.

"Există în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale sume suficiente pentru plata integrală a salariilor pentru personalul din învăţământ. Sunt acoperite şi majorările salariale din ianuarie şi martie anul acesta. Avem cuprinse şi sumele pentru plata dobânzilor, a tichetelor de vacanţă, precum şi a Legii 85", a scris Liviu Pop, pe Facebook.

Potrivit acestuia, nu se pune problema disponibilizărilor din sistem.

Profesorii ar putea să rămână cu salarii neplătite anul acesta. Surse din cadrul ministerului educației au explicat în exclusivitate pentru Realitatea TV că nu sunt suficiente fonduri pentru plata tuturor salariilor în 2018!

Inspectorii școlari au fost chemați la minister și anunțați că vor trebui să se descurce.

"Acolo unde au existat probleme, Ministerul Educației a solicitat inspectorilor școlari generali să se prezinte la minister, la direcția generală economică să discute încadrarea în buget, precum și să coreleze această încadrare cu resursa umană. Prin urmare, li s-a solicitat ca în două săptămâni să vină cu o serie de măsuri prin care să reducă cheltuielile în așa fel încât să se încadreze în bugetul acordat. Ca măsură coercitivă, li s-a spus că nu li se va mai deschide finanțarea până când nu vor lua măsurile necesare încadrării la nivel național situația este destul de gravă pentru că avem unități de învățământ în costul respectiv având în vedere numărul mic de elevi", conform sursei Realitatea TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ