Anunţ istoric făcut de NASA: A fost descoperită o planetă asemănătoare Pământului

| 23 iul, 23:53

NASA a anunțat, joi seară, că a fost descoperită o noua planetă, asemănătoare Pământului, care ar ar putea susține forme de viață. Planeta denumită Kepler 452B, se află în afara sistemului nostru solar și este cu 60% mai mare decât Terra, fiind clasificată drept un "super-Pământ”, relatează The Independent.

Planeta recent descoperită orbitează în jurul stelei sale în 385 zile, în comparație cu Pământul care își încheie turul în 365 de zile. Cercetătorii NASA au estimat că planeta are o vârstă de 6 miliarde de ani (cu 1,5 miliarde de ani mai mult decât Pământul) și ar putea avea apă, vulcani activi și plante.

"Ne putem gândi la Kepler 452B ca la un văr mai mare al Pământului", a spus Jon Jenkins, cercetător NASA.



Acesta a adăugat că această planetă i-ar putea ajuta pe cercetători sa înțeleagă cum a evoluat Terra. Totodată, cercetătorul NASA a precizat că dacă vor fi descoperite forme de viață pe această planetă, vor fi diferite față de oameni.

Misiunea Kepler a fost lansată în 2009 și are ca scop găsirea planetelor locuibile din calea Lactee. Potrivit NASA, în acest moment există 12 planete care ar putea avea condiții necesare pentru a putea fi locuite.

Tag-uri: Kepler, nasa, planeta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 aug, 15:40
elena
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ