Apel al societăţii civile din Republica Moldova către guvernul Cioloş: 'Basarabia arde acum, acţionaţi!'

| 14 ian, 13:54

Societatea civilă de la Chişinău solicită acţiuni energice şi rapide din partea Guvernului României la criza care a cuprins Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 cuprinde peste 30 de organizaţii civice, şi în care executivului condus de Dacian Cioloş i se reproşează perpetuarea lipsei de politici coerente faţă de românii de peste Prut. 

Într-un apel public adresat Guvernului României, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 consideră că oferta de unire adresată cetăţenilor Republicii Moldova este singura care poate asigura pe termen lung stabilitate şi dezvoltare în teritoriul dintre Prut şi Nistru, se mai menţionează în comunicatul citat. 

'Republica Moldova e în pragul disoluţiei. Statul român trebuie să desfăşoare toate acţiunile necesare pentru reîntregirea naţională. Nu putem admite ţinerea captivă a peste 3 milioane de români şi trecerea lor din mâinile unui oligarh în ale altuia, fie că de-a lungul timpului aceştia s-au numit Voronin, Filat sau Plahotniuc. Basarabia arde şi e timpul să acţionăm acum. Unirea este soluţia corectă', a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, potrivit sursei citate. 

Premierului Dacian Cioloş i se solicită ca în cel mai scurt timp să intervină ca mediator la actuala criză instituţională de la Chişinău. De asemenea, prim-ministrului român i se cer măsuri urgente care să faciliteze 'salvarea viitorului european şi românesc al Republicii Moldova'. 

Proiecte ca dezvoltarea infrastructurii comune, urgentarea interconectării celor două sisteme energetice şi sprijinirea companiilor din România şi Republica Moldova în vederea extinderii activităţii pe întreg spaţiul celor două state sunt câteva dintre proiectele care au fost cerute de societatea civilă de-a lungul timpului din partea guvernelor care s-au succedat la Bucureşti. 

În organigrama Guvernului României lipseşte o instituţie care să coordoneze politicile şi proiectele pentru Republica Moldova, se mai atrage atenţia în comunicatul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ