Aproape jumătate dintre studenţii şi absolvenţii din România îşi găsesc cu greu un loc de muncă

| 20 apr, 19:02

Aproape 50% dintre tinerii studenţi dar şi proaspeţi absolvenţi din România susţin că îşi găsesc cu greu un loc de muncă, iar aproximativ 85% dintre aceştia îşi caută un loc de muncă prin intermediul mediului online, arată un studiu realizat de BCR pe un eşantion de 436 de studenţi şi absolvenţi români.

În acelaşi timp, rata şomajului în rândul tinerilor este de trei ori mai mare faţă de media din România, anul trecut rata şomajului a fost de 6,8% la nivel naţional, similar cu nivelul din anul precedent, cel mai mare procent fiind în cazul tinerilor de 15-24 de ani, respectiv 21,7%, potrivit datelor de la INS (Institutul Naţional de Statistică).

„În România există o problemă serioasă de integrare a tinerilor pe piaţa muncii, în timp ce economia are nevoie de premise de creştere sănătoasă în viitor. Acum avem la îndemână mijloacele necesare în mediul digital pentru a răspunde provocărilor economice, de formare şi educare a tinerilor“, a spus Dana Demetrian, vicepreşedinte Retail &Private Banking în cadrul BCR.

De asemenea, studiul mai arată că peste 70% dintre tineri spun că e-learning-ul îi ajută în viaţa personală şi profesională, iar puţin peste 77% susţin că le permite să descopere subiecte şi abordări noi, iar 74,5% recurg la el pentru că doresc să exploreze mai multe tehnici decât cele cuprinse în programa şcolară sau universitară.

BCR, împreună cu organizaţia non-guvernamentală Şcoala de Valori, au lansat platforma online laboratoruldecariere, care include oferte de pe piaţa muncii pentru tineri. Platforma va conţine mai multe module de e-learning care trebuie parcurse pe rând de către studenţi. Aceştia vor da un test la finalul fiecărui modul şi, în funcţie de trecerea lui, li se va permite accesul la următorul modul.

„Platforma creează oportunitatea studenţilor de a schimba perspective, de a pune sub semnul întrebării contextul actual şi de a face o diagnoză cât mai clară a realităţii curente, luând în calcul şi tendinţele viitoare“, a precizat Silvia-Dana Bogdan, Head of Corporate Engagement în cadrul Şcolii de Valori.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ