Aproape jumătate din calea ferată va dispărea. În ce se va transforma

| 29 mai, 2014

Dispar 10.000 de kilometri de cale ferată? Oricât de „incredibil” ar suna, „totul” este posibil, notează Capital. În şedinţa de ieri a Guvernului s-a discutat, printre altele, despre posibilitatea prin care reţeaua naţională de cale ferată să se reducă la aproximativ 6.200 km (n.r. - sau 10.000 km de linie desfăşurată, faţă de 20.000 km câţi sunt în prezent).

În Memorandumul „Măsuri pentru eficientizarea sectorului de transport feroviar al României necesare pentru aprobarea Master Planului Genereal de Transport al României”, analizat în primă lectură ieri de Executiv, sunt oferite „opţiuni posibile” pentru liniile secundare ce nu sunt incluse în cadrul reţelei naţionale de servicii publice.

„Ce s-ar putea întâmpla, de fapt? Linia de cale ferată respectivă ar putea fi închisă şi transformată chiar în arteră pietonală sau pistă pentru biciclişti, chiar dacă, se ştie, calea ferată este în afara localităţilor. 10.000 de cale ferată ar putea să dispară în diverse forme. În loc să investim în infrastructura feroviară, unde gradul de poluare este foarte redus, noi ce facem? Distrugem”, spun surse din industria feroviară, citate de Capital.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ