Arabia Saudită şi Rusia au ajuns la un acord privind îngheţarea producţiei de ţiţei

| 12 apr, 19:32

Arabia Saudită şi Rusia au ajuns la un acord, marţi, privind îngheţarea producţiei de ţiţei, a anunţat agenţia rusă de presă Interfax, citând surse diplomatice din Doha, transmit Bloomberg şi Reuters.

Sursa a precizat că decizia finală a Arabiei Saudite vizând îngheţarea producţiei nu va depinde de poziţia Iranului privind producţia sa proprie de ţiţei. Ministerul Energiei din Rusia nu a comentat informaţia. 

Arabia Saudită şi Rusia sunt cei mai mari exportatori de ţiţei. După publicarea informaţiei, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat la 43,53 dolari. 

Statele membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia şi alţi exportatori se vor întâlni în 17 aprilie la Doha pentru a discuta îngheţarea producţiei de petrol la nivelul din ianuarie, cea mai recentă încercare de a sprijini preţul ţiţeiului pe o piaţă suprasaturată. 

Arabia Saudită a insistat că se va angaja la o plafonare a producţiei numai dacă şi Iranul va proceda la fel, o propunere pe care Teheranul a respins-o apreciind-o ca fiind "ridicolă". 

Preţul barilului de petrol a scăzut cu peste 70% în ultimele 18 luni, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru exportatorii de ţiţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ