Are Antonescu stofă de președinte?

| 02 sep, 2013

Şansele lui Crin Antonescu la funcţia supremă în stat sunt legate exclusiv de vehiculul electoral numit USL, şi mai ales de componenta social-democrată a acestei alianţe. Dacă va continua să ignore această realitate şi să se manifeste răstit împotriva acelora care îi pun sub semnul întrebării profilulul de prezidenţiabil, Crin Antonescu nu face altceva decât să îşi şubrezească şansele.

Ceea ce era anunţată iniţial drept o lansare a candidaturii la preşedinţie a lui Crin Antonescu, un demers cu mize de imagine, s-a dovedit a fi pretextul pentru ca preşedintele PNL să se reactiveze în plan discursiv.

Oportunitatea a fost speculată de Crin Antonescu, cel care luat de valul oratoric a fost artizanul câtorva fracturi logice. "Eu nu mi-am depus acum şi nu îmi depun acum nicio candidatura. Eu, pur şi simplu, nu vreau să fiu candidat. Vreau să fiu preşedintele României! Şi voi fi! Mă pregătesc pentru asta, dar nu electoral. Nu acum, mă pregătesc învăţând cu toată tinereţea pe care o mai am, pentru că sunt lucruri pe care nu le ştiu şi pe care va trebui să le ştiu şi să le fac atunci când voi fi preşedinte. Mă pregătesc, dar bătălia pentru Preşedinţia României nu se reduce cu, nu începe cu şi nu se termină cu un candidat Crin Antonescu sau altul”, a susţinut preşedintele PNL în faţa colegilor liberali, la Constanţa.

În altă ordine de idei, Crin Antonescu îşi infirmă statutul de candidat şi susţine că îşi doreşte să fie preşedintele României. Abordarea este cel puţin bizară şi lipsită de sens – pentru a fi preşedinte, prima condiţie ce trebuie îndeplinită este aceea de a fi candidat oficial pentru funcţia supremă în stat. Fără confirmarea candidaturii, Crin Antonescu nu se poate înscrie în competiţia prezidenţială, iar încercarea liderului liberal de a minimaliza acest episod altfel obligatoriu denotă o anumită stare de nervozitate care îl determină pe Crin Antonescu să-şi asume o ardere a etapelor. Inconsistenţa logică a fost de altfel taxată şi de Traian Băsescu care l-a acuzat pe Antonescu de faptul că s-au autoproclamat preşedinte.

Liderul PNL şi-a continuat tirada. “Preşedintele României nu conspiră. Preşedintele României va trebui să inspire, preşedintele României nu face jocuri de pe o zi pe alta, nu destituie şi nu impune guverne, nu face manevre prin Parlament, nu face dosare. Pentru Dumnezeu, preşedintele îşi reprezintă, îşi uneşte şi îşi urmează naţiunea în aspiraţiile ei fundamentale”, a completat Crin Antonescu.

Discursul actual, raportat la poziţiile exprimate în urmă cu câteva zile de acelaşi Crin Antonescu, prin care acuza făţiş instituţiile justiţiei, demască o discrepanţă uriaşă între ce este la momentul actual Crin Antonescu şi ce îşi doreşte să devină.

Retorica centrifugă asumată mai nou de Crin Antonescu, prin ignorarea rolului fundamental pe care USL îl va juca în confruntarea pentru preşedinţie, nu-i este de niciun ajutor. În loc să demonteze abil, prin argumente solide, zvonistica referitoare la posibila pierdere a statutului de prezidenţiabil USL, preşedintele liberal nu face altceva decât să pună paie pe foc şi să alimenteze suplimentar aceste teorii care au tot mai multă trecere în spaţiul public.

Şansele lui Crin Antonescu la funcţia supremă în stat sunt legate exclusiv de vehiculul electoral numit USL, şi mai ales de componenta social-democrată a acestei alianţe. Dacă va continua să ignore această realitate şi să se manifeste răstit împotriva acelora care îi pun sub semnul întrebării profilulul de prezidenţiabil, Crin Antonescu nu face altceva decât să îşi şubrezească şansele. Cu atât mai mult cu cât în majoritatea cercetărilor sociologice, liderul PNL este în pierdere de viteză sau, în cel mai bun caz, cu o cotă de încredere care stagnează şi mult sub cea a lui Ponta sau Oprescu. Or, candidatul USL la preşedinţie trebuie să fie locomotiva alianţei, nu un vagon tras de către lideri mai bine plasaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2013
dorint
Poate de presedinte de CAP, dar astia cum nu mai sunt , poa' sa doarma-n continuare
03 sep, 2013
denver
Ce-ati zice de o "ORGANIZATIE A CELOR CE_AU PIRDUT INTOTDEAUNA?(O.C.P.I.)in care EL se poate proclama linistit si fara concurenta,PRESEDINTE,si ,cu putina bunavointa,(oricum nu este la acelasi nivel),l-ar putea numi ca vice pe GIOANA.Sa fie primiti!!!!
02 sep, 2013
cosmin
asta nu are fata de presedinte ... mai degraba are fata de alcoolist ... si el tot rade de Basescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ