UPDATE. Soarta lui DAN ŞOVA se decide pe 2 decembrie

| 23 noi, 08:20

Dan Şova află astăzi când vor vota parlamentarii cererea de arestare emisă de DNA pe numele său. Senatorii decid în şedinţa Biroului Permanent  trimiterea cererii către Comisia juridică a Senatului, care va întocmi un raport, în urma audierii lui Dan Şova. Liviu Dragnea a declarat cum vor vota parlamanterii PSD.

UPDATE 14.22 Conducerea Senatului a decis luni ca votul în plen pentru cererea de reţinere şi arestare a lui Dan Şova să aibă loc miercurea viitoare, întrucât lunea şi marţea viitoare sunt zile libere. Votul de reţinere şi arestare a Senatorului Dan Şova va avea loc în Parlament în data de 2 decembrie.

UPDATE 14.18 Comisia juridică a Senatului va analiza marți cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova, a anunțat președintele comisiei, liberalul Cătălin Boboc, în urma ședinței Biroului permanent.

"Programul aprobat de Biroul permanent este acela ca mâine Comisia juridică să deschidă materialul și să facă și raportul, iar săptămâna viitoare, miercuri — pentru că luni și marți vor fi zile libere — să fie înaintat către plen spre vot. Așadar, varianta noastră, propusă de PNL, aceea de a ne mișca mai repede, astfel încât mâine să poată intra în plen, nu a întrunit numărul suficient de voturi, nu a avut susținerea necesară și atunci acesta va fi programul adoptat", a precizat luni Boboc.

Totodată, el a menționat că va discuta cu colegii din Comisia juridică și le va sugera să deschidă dosarele în cursul zilei de luni și să întocmească raportul marți dimineață.

"O să îl invităm astăzi să studieze materialele dacă va dori — dar repet — trebuie să am și părerea și susținerea colegilor din comisie", a arătat acesta.

Cătălin Boboc a subliniat că susține o procedură mai rapidă, deoarece săptămâna viitoare este foarte posibil să nu mai aibă loc ședința de plen, având în vedere că luni și marți vor fi zile libere.

"Riscăm să mergem încă două săptămâni cu această cerere și până la urmă nu văd unde e rostul ca noi să prelungim această procedură, procedură destul de simplă din punctul nostru de vedere. Mai departe, rămâne să discute în fața instanței", a mai spus el.

Boboc este de părere că, deși președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că social-democrații vor vota pentru ridicarea imunității în cazul senatorului Dan Șova, la nivelul membrilor partidului nu s-a produs o schimbare de atitudine.

"Sincer, cred că nu s-a schimbat nimic. Întotdeauna, președinții PSD au declarat ceva și colegii dumnealor au făcut altceva. Asta nu e nimic nou", consideră el.

UPDATE. 09.15 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat, luni dimineaţă, la sosirea la Înalta Curte, că PSD va vota pentru arestarea senatorului Dan Şova, acuzat de trafic de influenţă.

Liviu Dragnea este fi audiat la Înalta Curte, unde se judecă apelul în dosarul referendumului.

Citeşte şi: Dumbravă (CSM): Tăriceanu să solicite senatorilor responsabilitate la votul în cazul Șova

Dacă liberalii au dat asigurări că vor vota pentru reţinerea şi arestarea lui Şova, social-democraţii au declarat că vor vota în funcţie de probele care există la dosar. Cel mai probabil parlamentarii vor vota în plenul Parlamentului la începutul lunii decembrie.


Procurorii DNA îl acuză pe Şova de trafic de influenţă. Aceştia spun că Şova ar fi pretins şi primit în total 100.000 de euro, pentru a-l convinge pe  directorul general al centralei de energie termică Govora să încheie un contract de asistenţă juridică cu o societate de avocatură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 11:24
Palada Pufosul
in timp ce Dragnea anunta cum va vota PSD-ul ,o dna senator PSD a si comandat 2 tone de mir...
Pufosilor.va salut,pe coasta de vest continua votarea...nu dezarmati
Ponta Presedinte

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ