Arhiepiscopia nu i-a permis lui Gigi Becali să se înscrie la Facultatea de Teologie

| 20 iul, 2013

Gigi Becali a vrut să se înscrie pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universităţii Bucureşti, însă nu a primit acordul necesar de la Arhiepiscopie, deoarece se află în detenţie, iar instituţia de învăţămînt superior are numai cursuri de zi.

Binecuvântarea Arhiepiscopiei Bucureştilor era obligatorie la înscrierea pentru admitere, care s-a încheiat joi. Purtătorul de cuvînt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a precizat că, potrivit legilor în vigoare, persoanele private de libertate nu pot urma cursurile unei facultăţi decît la formele de învăţămînt la distanţă sau cu frecvenţă redusă.

Aceste forme nu există însă la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti, care are exclusiv învăţămînt la zi. "Gigi Becali nu s-a înscris la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti", a conchis părintele Stoica.

Dacă ar fi fost acceptat să dea admitere, Becali ar fi trebuit să susţină vineri prima probă de concurs - evaluarea aptitudinilor socio-umane. În CV-ul aflat pe site-ul Camerei Deputaţilor, finanţatorul Stelei a menţionat, la rubrica Studii şi specializări, Liceul "Iuliu Maniu" din Bucureşti, 1973-1978.

În 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Acesta mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ