Articolul din Constituţie privind urmărirea şi trimiterea în judecată a parlamentarilor, modificat

| 17 iun, 2013

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a modificat, în şedinţa de astăzi, articolul din legea fundamentală privind trimiterea în judecată a parlamentarilor.

Astfel, a fost scoasă din corpul legii prevederea potrivit căreia ''urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie''.

Prin urmare, alineatul 2 al articolului 72 din Constituţie va avea, potrivit propunerii UDMR, următorul cuprins: ''Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului. Deputaţii şi senatorii nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor''.

De asemenea, articolul 72 mai prevede la alineatul 1 că ''deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului''

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ