Aşchia nu sare departe de trunchi. EBA îşi face imagine pe seama elevilor români din Tiraspol

| 17 apr, 2014

Elena Băsescu a subliniat că românii aflaţi în zona transnistreană sunt defavorizaţi, dar după cum se poate observa şi din fotografii, modalitatea prin care EBA a ales să îi ajute a fost să îi invite la celebrul lanţ de fast-food. E şi normal : tata ţipă iar eu dau de mâncare. Pâine şi circ, oferta familiei Băsescu, veniţi de luaţi cât e caldă!

Bacon prăjit şi îngheţată cu caramel. Aşa a înţeles Elena Băsescu să rezolve problema românilor din Transnistria, invitând la McDonald’s un grup de elevi de la liceul Lucian Blaga din Tiraspol. Fata cea mică a preşedintelui s-a lăudat apoi cu faptele sale de mărinimie, publicând pozele de la eveniment pe pagina sa de Facebook.

Elena Băsescu a încercat să puncteze electoral în prag de Sărbători, exploatând suferinţa reală a românilor din Transnistria. Situaţia dificilă în care se găsesc profesorii şi elevii de la liceul Lucian Blaga din Tiraspol a reprezentat oportunitatea perfectă pentru Elena Băsescu de a mai stoarce un strop de simpatie în contul partidului “lui tata”. Iar cum lauda de sine miroase a bine în familia Băsescu, nu puteau să lipsească fotografiile care să ateste acţiunea “umanitară” gândită de EBA. Impropriu spus “gândit”, căci de gândit se ocupă altcineva...

Elena Băsescu a subliniat că românii aflaţi în zona transnistreană sunt defavorizaţi, dar după cum se poate observa şi din fotografii, modalitatea prin care EBA a ales să îi ajute a fost să îi invite la celebrul lanţ de fast-food. E şi normal : tata ţipă iar eu dau de mâncare. Pâine şi circ, oferta familiei Băsescu, veniţi de luaţi cât e caldă!

Motivaţia locului ales de Elena Băsescu pentru a face cinste ne este devoalat în mesajul postat de aceasta pe pagina ei de Facebook. În opinia sa, fast-food-ul reprezintă un “simbol al globalizării pe care îl întâlnim peste tot în Europa şi Statele Unite ale Americii”, fiind “interzis în zona separatistă a Republicii Moldova”. Foarte frumos, şi în ce bastion al libertăţii putea Elena Băsescu să-i ducă pe românii asupriţi din Tiraspol decât la mall ? Ce-i drept, o parte din elevii liceului Lucian Blaga n-au împlinit încă vârsta necesară de a merge în Bamboo.

Desigur, nu ar trebui înţeles greşit. Copiii aceştia merită şi au tot dreptul de a se bucura de micile plăceri ale vieţii. Ce nu merită aceşti copii este ca suferinţa lor să fie exploatată în scop electoral, în special de cineva care a avut toată viaţa totul servit pe tavă. Ar fi fost interesant dacă în timp ce îşi savurau hamburgerii şi îngheţatele, EBA le-ar fi povestit elevilor români din Tiraspol despre vremurile în care câştiga 7000 de lei lunar, lucrând doar patru ore pe zi la compania Luxten. Aşa ar fi putut afla şi ei, că visul american se poate împlini şi la Bucureşti, dacă numele de familie este Băsescu.

Dar cum ipocrizia şi tupeul sunt moştenire genetică, fata cea mică a Cotroceniului se laudă, afirmând că situaţia din Transnistria a reprezentat mereu una din grijile sale ca europarlamentar.

“În ultimii ani am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a face cunoscută, la Bruxelles, drama prin care trec românii din regiunea transnistreană a Republicii Moldova”, minte frumos Elena Băsescu pe Facebook.

Ceea ce este cu adevărat trist, este faptul că în acelaşi mesaj, EBA vorbeşte despre “curaj”, despre “ideal”, “libertate”, “respect” sau “identitate”. Cuvinte al căror înţeles cu siguranţă nu îl poate percepe şi totodată cuvinte pe care, probabil, i-ar fi foarte greu să le pronunţe prin grai viu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 apr, 2014
cantautor
Dle Sultanescu,
Este evident pentru toti cei 7,5 milioane de romani ca Eba a procedat gresit dand ceva de mancare la niste copii..din Tiraspol
Mai ales ca trebuiau sa tina postul Pastelui..
corect,ei trebuiau tinuti nemancati si invatati sa:
1.copieze la lucrari,ca si Premierul la doctorat...
2.sa se "dea" in F16
3.sa se ascunda de realitate,in buncar
4.sa se fotografieze in fundal cu Putin(ca la Soci,Ponta)
5.daca nu este Putin,sa se fotografieze acasa la Ghita
(ciobanul,ca patronul dumneavoastra nu cred ca are timp de asa ceva..)
18 apr, 2014
Simona Bran
si as mai adauga:
7.sa sustina exploatarea gazelor de sist..
8.sa manance bio
9.sa voteze cu PSD-ul,cand o sa creasca mari

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ