Asistăm la o revenire a tenisului românesc?

| 24 iun, 2013

Prin performanța pe care o obține, Simona devine prima jucătoare din România ultimilor 20 de ani care reuşeşte să câştige două trofee consecutive în circuitul tenisului profesionist.

Tenisul românesc pare să trăiască în acest zile o adevărată revenire. După ce ani de-a rândul performanțele s-au lăsat mereu așteptate, iată că în decurs de numai o săptămână tricolorul a fost nu o dată, ci chiar de trei ori pe prima treaptă a podiumului.

Primele două reușite îi aparțin unei tinere de numai 21 de ani, pe numele ei Simona Halep. După ce acum o săptămână a ieșit învingătoare în turneul de la Nuremberg, Simona a repetat performanța, câștigând turneul WTA de la 's-Hertogenbosch. Ea a obținut în finală o victorie fără drept de apel în fața belgienei Kristen Flipkens, pe care a învins-o cu 6-4, 6-2.

Meciul a fost însă mult mai dificil decât o arată scorul, cel puțin în primul set, când înainte ca ploaia să impună o întrerupere de aproximativ o oră, Simona a trebuit să lupte din greu împotriva adversarei sale.  Aceasta nu a știut însă să își mențină concentrarea și, după reluarea partidei, Simona a mărșăluit fără probleme către câștigarea celui de-a doilea titlu din această săptămână.

Prin performanța pe care o obține, Simona devine prima jucătoare din România ultimilor 20 de ani care reuşeşte să câştige două trofee consecutive în circuitul tenisului profesionist. Ea a ajuns la zece victorii legate, 5 dintre ele pe zgură şi 5 pe iarbă și a primit un cec în valoare de 32.253 euro, dar şi 280 de puncte WTA, cu ajutorul cărora a a urcat 13 poziții în clasament. Ca urmare, ea a ajuns pe locul 45 în lume, depășind-o pe Monica Niculescu, în timp ce Sorana Cîrstea se situează pe poziția a 22-a.

Turneul din Olanda a adus României șansa de a urca pe prima treaptă a podiumului și la dublu masculin. Astfel, alături de partenerul său bielorus, Max Mirnîi, Tecău s-a impus ieri în turneul de la 's-Hertogenbosch, pe care l-a mai cîştigat în 2010 şi 2012 împreună cu Robert Lindstedt.

Cele trei victorii românești ne îndreptățesc să privim cu optimism către iarba de la Wimbledon, acolo unde se va desfășura al treilea de Grand Slam al anului. De altminteri, tragerea la sorți pare să le fi fost de principiu favorabilă românilor. Astfel, Simona Halep o va întâlni pe Olga Govortsova din Belarus, iar Monica Niculescu pe Mona Barthel din Germania.  Alexandra Cadanţu va juca împotriva Tamirei Paszek din Austria, Irina-Camelia Begu va servi împotriva Mariei Teresa Torro-Flor din Spania, iar Sorana Cîrstea împotriva lui Stefanie Voegele din Elveția. Și Adrian Ungur pare să fi avut noroc la tragerea la sorți, cu Benoit Paire, din Franța.

Singurul care va avea cu adevărat un joc greu este Victor Hănescu. Acesta urmează să-l întâlnească în primul tur pe Roger Federer, nimeni altul decât al treilea favorit al competiţiei și deținătorul trofeului.

Dar, chiar dacă misiunea sa pare aproape imposibilă, ținând cont că Federer a câștigat de șapte ori până acum Wimbledonul și că palmaresul întâlnirilor directe dintre cei doi tensimeni este de net favorabil elvețianului, Hănescu va avea onoarea de a juca în partida inaugurală a competiției masculine. Și, cum în tenis fiecare are șansa lui, nu e exclus să asistăm la o victorie mare din partea lui Hănescu, sau a celorlalți români înscriși în competiție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ