ASPA: avem o listă neagră cu ONG-urile și persoanele fizice care nu vor mai avea voie să adopte câini

| 21 mar, 2014

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor  a întocmit o listă neagră cu ONG-urile și persoanele fizice care nu vor mai avea voie să adopte câini din adăposturile municipalității, începând de luni, pe lista respectivă figurând cel puțin șase ONG-uri și aproape 25 de persoane, a anunțat vineri coordonator de proiect la ASPA, Răzvan Băncescu.

"Ne vedem obligați să limităm adoptarea, dată fiind situația constatată încă odată ieri și anchetele în derulare făcute de ASPA, să apelăm la limitarea și, în parte, la interzicerea adopțiilor, în cazurile în care am constatat sau sunt anchete în curs cu probe, în ceea ce înseamnă ori declarație, ori abandonul", a afirmat acesta, notează Agerpres.

El a precizat că această listă pe care ASPA o are în lucru este un efect al faptului că s-a constatat brusc o creștere a adopțiilor pe fondul anunțului privind eutanasierea.

"Lista o avem în lucru de la începutul acestei săptămâni, pentru că noi am avut brusc o creștere a adopțiilor după ce am anunțat eutanasierea. Creștere care parțial părea justificată, dar din punct de vedere operațional părea imposibil, și am constatat că nu toți ajung la aceeași adresă, se transportă dintr-un loc în altul, unii sunt abandonați, alții sunt mutați în adăposturi ilegale, încercând să li se piardă urma", a explicat Băncescu.

El a mai precizat că cei nouă câini aflați joi în zona Obor, unde o femeie a fost găsită decedată, se află în adăpostul Pallady, la izolare, fiind în custodia Poliției. Patru sunt în evidențele Primăriei sectorului 2, doi sunt ai Asociației Cuțu-Cuțu, doi ai unor persoane fizice, unul nefiind înregistrat.

"Cei nouă câini care au participat la incidentul de joi, de la Obor, sunt în ASPA Pallady, se află la izolator, aparțin Poliției în momentul de față, pentru derularea anchetei, dar sunt cazați, hrăniți și adăpați de ASPA", a afirmat Băncescu.

El le-a reproșat polițiilor locale ale sectoarelor 1 și 2 că nu colaborează la verificarea cazurilor de adopție a câinilor fără stăpân.

Potrivit oficialului ASPA, până în prezent au fost eutanasiați 2.000 de câini, au fost prinși 10.000, adoptați aproape 6.000, iar "în momentul acesta se discută de peste 40.000 de câini aflați pe stradă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mar, 2014
Florin
facatorului de legi
Am uitat sa te avertizez, si avertizez si media cu ocazia asta, este INTERZIS SA FACI PUBLIC adresele oamenilor fara aprobarea lor scrisa...IAR INCALCI Constitutia, Codul Civil, Legea pentru prelucrarea datelor cu caracter personal....ai habar de legislatia tarii tale ? sau scopul tau este sa MASACREZI CAT MAI MULTI CAINI, pentru BANI
23 mar, 2014
Florin
tu faci liste negre ILEGALE si tu esti anchetat acum de DNA
Asulta STAT IN STAT ( bancescule ) de cand pana cand faci tu LEGI ? si care este parlamentul care ti le aproba ? IREC-ul ? cum iti petrmiti TU, sa faci liste negre cand TU ESTI sub urmarire penala la DNA ? si vei fi sub urmarire penala si pentru ABUZ de putere , terorizarea oamenilor cu caini de catre hingherii tai UCIGASI DE CAINi, tu care ordonezi raiduri de tip fascist ? tu faci LEGILE in ROMANIA MAI NOU ? AI primit imputernicire de la Guvern ? pe ce baza legala faci liste negre ? ai vreun ordin judecatoresc pentru toate persoanele si ong-urile puse pe lista ? si unde este site-ul internet , asa cum cere LEGEA , unde sa pui toti cainii adunati de pe strazi cu informatii individuale precise, inclusiv zona de unde au fost luati de derbedeii tai UCIGASI DE CAINI ? si, decizi TU care cane este pierdut, a sarit gardul, a fost furat si aruncat in strada apoi, abandonat sau fara stapan ? de unde stii tu in ce categorie intra fiecare caine prins de UCIGASII TAI DE CAINI...pentruca DA AU UCIS PARBARIC 4 caini in timpul raidului de tip ....ordonat de tine la ADP sect.6....tu vorbest ? tu indraznesti sa faci liste negre ? tu care esti pe lista de cercetare a DNA si vei si si pentru alte aspecte are tiraniei si teroarei pe care le-ai instituit pe strazile Bucurestiului ? Cine te crezi tu, sa faci LEGI ? Pana cand crezi tu ca iti mai merge ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ