Atac armat în faţa Palatului Dolmabahce din Istanbul

| 19 aug, 16:27

Doi indivizi au deschis focul în faţa Palatului otoman Dolmabahce din Istanbul, o importantă atracţie turistică din metropola turcă, anunţă surse citate de site-ul agenţiei AP.

Potrivit agenţiei de ştiri Dogan, indivizii au tras focuri de armă spre agenţii de securitate staţionaţi la intrarea în Palatul Dolmabahçe, datând din perioada otomană.

Nicio persoană nu a fost rănită în incident, iar autorii atacului au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de terorism.

Palatul Dolmabahçe - situat în cartierul Beşiktaş din Istanbul, în partea europeană a oraşului - a fost principalul complex administrativ al Imperiului Otoman în perioada 1856 - 1922.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic a îndemnat poporul turc, într-o înregistrare video difuzată marţi, să îl înlăture de la putere pe preşedintele "trădător" Recep Tayyip Erdogan, pe care îl acuză că a vândut Turcia "americanilor şi ateilor kurzi".

Mesajul video, transmis de un "emir" al reţelei teroriste Stat Islamic care vorbea în limba turcă, a fost o reacţie la bombardamentele Turciei împotriva poziţiilor islamiste din Siria şi la oferirea bazei aeriene Incirlik pentru tranzitul avioanelor militare americane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ