Atac cu rachetă în apropiere de Tel Aviv

| 25 mar, 21:10

Cotidianul Haaretz anunță că 7 persoane au fost rănite, luni dimineață, după ce locuința lor din apropiere de Tel Aviv, în centrul Israelului a fost lovită de o rachetă trasă, aparent din Fâșia Gaza. Între victime sunt și 3 copii, potrivit europafm.ro.

Scutul  israelian de apărare, așa-numitul Iron Dome, nu a fost activat. Alarmele au sunat, totuși, în zona Tel Aviv-ului.

Armata israeliană a efectuat, în urmă cu 10 zile,   100 de lovituri asupra poziţiilor deţinute de mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza, ca ripostă la tirurile cu rachete dinspre enclava palestiniană în direcţia regiunii Tel Aviv .

Aceste acte de ostilitate şi reacţia dură a Israelului reprezintă ultima manifestare a tensiunilor ce persistă între Israel şi grupările armate palestiniene, care s-au ciocnit din nou în 2018, după trei războaie din 2008.

Ele intervin într-o perioadă extrem de volatilă, când regimul de încetarea focului de ambele părţi rămâne fragil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ