Atanasiu: E o campanie furibundă în care aflu despre Munteanu fie că e ultraortodox, fie că a colaborat cu comuniştii

| 20 apr, 17:10

În România asistăm la o campanie furibundă împotriva lui Marian Munteanu, căruia i se aduc acuzații ce se bat cap în cap, a declarat Teodor Atanasiu, prim-vicepreședintele PNL, precizând că așteaptă cu interes momentul în care CNSAS și alte instituții vor spune adevărul.

''De vreo zece zile e o campanie furibundă în România, în care aflu despre Marian Munteanu fie că e înalt, fie că e prea mic, fie că e ultraortodox, fie că a colaborat cu comuniştii, cu Securitatea lui Ceauşescu — lucruri care se bat cap în cap — fie că e legionar, fie că e comunist. Deci, de la o extremă la alta. Aştept şi eu cu interes. Poate după 26 de ani de la Revoluţie, CNSAS şi cu celelalte instituţii ale statului, plătite din bani publici, ne vor spune cândva adevărul, fiindcă este inadmisibil ca cetăţenii să rămână în această incertitudine după atâta timp'', a declarat Teodor Atanasiu.


Acesta a mai precizat că nu este cazul ca PNL să discute despre un alt candidat, atât timp cât Marian Munteanu nu și-a retras candidatura.


''Marian Munteanu a spus foarte clar: 'Dacă există vreun document sau o instituţie care să certifice că eu am vreun amestec în trecutul meu cu lucruri dubioase şi ruşinoase, îmi retrag imediat candidatura şi dau în judecată pe cel care mă calomniază în acest fel'. Dacă îşi va retrage candidatura, normal că va trebui să schimbăm candidatul, dar la ora asta nu e cazul. Nu şi-a retras candidatura şi nu cred că este cazul să discutăm despre un alt candidat'', a mai susținut acesta.


O nouă rundă de discuții are loc la nivelul conducerii PNL și, potrivit unor surse din partid, se ia în calcul retragerea candidaturii lui Munteanu, dat fiind că aceasta este puternic contestată chiar și din interior.


Mai mult, PNL și SAR au solicitat CNSAS să-l verifice pe Marian Munteanu, în contestul în care acesta a refuzat să semneze declarația de integritate, declaraţie în care şi-ar fi asumat mai multe criterii de integritate, inclusiv faptul că nu a fost colaborator al fostei Securităţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ