Atenţie, şoferi! Cei care îşi pun în geam afişe cu " De vânzare" riscă amenzi usturătoare

| 02 iul, 12:26

De când ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a fost interzisă în Capitală, primarii de sector au la îndemână altă soluţie pentru a strânge bani la buget, scrie stirileprotv.ro.

Astfel, şoferii care au afişe de vânzare postate în geamurile maşinilor parcate pe stradă sau pe trotuare pot fi amendaţi. Asta pentru că cei care vor să îşi vândă maşinile nu au voie să le parcheze pe spaţiul public, ci doar în târgurile auto sau în parcări plătite.

Şoferii care nu au locuri de parcare, dar îşi lasă maşinile pe domeniul public şi au în geam afişe de vânzare vor fi amendaţi de Poliţia Locală. Hotărârea a fost dată de consiliile locale din mai multe primării de sector din Capitală.

Modelul Bucureştiului a fost urmat şi de mai multe primării din ţara, care au adoptat aceeaşi decizie. Maşinile cu anunţuri de vânzare în geam sunt fotografiate, ca probă, iar şoferul găseşte o somaţie în parbriz. Dacă ia maşina de acolo în 24 de ore sau scoate afişul, scapă de amendă. Altfel, va trebui să plătească între 500 şi 1000 de lei. Unii consideră acesta măsură abuzivă, alţii sunt de acord cu ea.

"E ilegală treaba asta, ce înseamnă asta? Am dreptul să parchez orunde vreau eu pe domeniul public şi să pun ce vreau eu pe ea. Mai ales că nu e pe exterior e în interiorul maşinii", se plânge un şofer. "Nu sunt de acord cu tâmpeniile astea. Să o vândă acolo la târgul de maşini, nu pe stradă, e urât", contraatacă un pieton.

Unii şoferi au încercat să scape de amenzi scoţând numerele de înmatriculare, însă unele maşini au seria trecută pe parbriz, aşa că proprietarii pot fi identificaţi.

În ultima luna, Primăria Sectorului 6 a strâns la buget din aceste amenzi 8.500 de lei, iar aproape 200 de şoferi au fost somaţi să îşi dea jos afişele de pe maşini, scrie stirileprotv.ro.

 

Citeşte şi: INCREDIBIL! 100.000 de şoferi nu au plătit taxa de pod de la Feteşti

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ