Atenţie părinţi! Pricolul la care sunt supuşi copiii din cauza ghiozdanelor

| 21 oct, 2013

Zeci de copii riscă să îşi deformeze coloana vertebrală din cauza ghiozdanelor grele. Elevii sunt nevoiţi să care zilnic în spate câteva kilograme de cărţi şi caiete.

Medicii avertizează părinţii şi învăţătorii asupra riscului la care sunt supuşi elevii care sunt nevoiţi să poarte în spate ghiozdane burduşite cu cărţi, caiete dar şi alte materiale didactice. Aflaţi la vârste fragede, elevii se pot alege cu coloana deformată. De altfel, în ultima perioadă din ce în ce mai mulţi copii sunt diagnosticaţi cu scolioză. Medicii spun că faţă de anii trecuţi numărul copiilor care se confruntă cu probleme la coloana vertebrală s-a dublat, iar în cele mai multe cazuri este vorba de fetiţe.

Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi să se asigure că cei mici sunt supravegheaţi atât de medicul primar cât şi de un ortoped sau recuperaţionist. Un copil nu ar trebui să care mai mult de 10% din greutatea corpului. „În cursul creşterii copiii trebuie supravegheaţi. Problemele apar şi din cauza ghiozdanelor pe care elevii le poartă. Eu le recomand ghiozdane care să aibă două barete şi nu una. Am văzut şi elevi cu trolere”, a spus medicul pediatru Constantin Tudorache.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ