Atenţionare de la un profesor în nutriţie: Fructele și legumele se mănâncă, nu se beau

| 20 mai, 17:53

Sucurile naturale pot dăuna sănătății, dacă este depășită cantitatea de 200 de ml zilnic, a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

"Fructele și legumele se mănâncă, nu se beau. Asta este regula. Mâncându-le, beneficiem și de fibrele alimentare, care au rol atât de bun, au un rol extrem de complex. Atât metabolic, încetinesc absorbția hidraților de carbon și nu se solicită pancreasul, fixează o parte din lipide în interiorul tubului digestiv, combat constipația, previn cancerul de colon", a declarat miercuri, în timpul unei conferințe de presă, prof. univ. dr. Maria Moța.

Ea a spus că nu trebuie să înlocuim apa cu fresh-urile, iar zilnic nu trebuie să depășim 200 de ml de suc natural din fructe și legume.

'Nu trebuie să ne hidratăm cu fresh-uri, ne hidratăm cu apă. Fresh-ul îl putem consuma, e o mare plăcere, e foarte bun, în cantități limitate, dar nu pentru hidratare. Cantitatea în cursul unei zile este de 100 — 200 de ml", a adăugat prof. univ. dr. Maria Moța.

Specialiștii nutriționiști nu ne interzic să consumăm fresh-urile la o anumită oră din zi, însă ne recomandă cumpătare.

"Eu nu aș vedea o indicație specială în anumite momente. Când îți face plăcere. E de plăcere, nu de necesitate", a mai precizat președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Ea a făcut aceste recomandări în prima zi a celei de a 41-a ediții a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, manifestare științifică la care sunt prezenți peste 900 de specialiști.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ