Au deschis un mormant vechi de 2.000 de ani înainte de Crăciun și au început să plângă de bucurie

| 28 dec, 10:02

Crăciunul le-a adus un dar extraordinar arheologilor din China. Aceștia au făcut o descoperire care completează istoria celei mai vechi civilizații.

Acestia au gasit nu mai putin de 285 de "prajituri din aur" in mormantul atribuit asa-numitului Marchiz de Haihun – Liu He, nepotul imparatului Wu din Dinastia Han.

Liu He a domnit si el ca imparat, insa doar 27 de zile, fiind detronat din cauza incapacitatii sale de a carmui, iar apoi trimis sa guverneze mica provincie Haihun, in nordul regiunii Jiangxi. Aici a si murit, la doar 33 de ani, in anul 59 inainte de Hristos, notează stirileprotv.

Mormantul sau este cel mai bine conservat mormant regal din perioada dinastiei Han de Vest. Arheologii il excaveaza inca din 2011 si au descoperit de-a lungul anilor mii de obiecte de patrimoniu, inclusiv un presupus portret al lui Confucius.

“Prajiturile de aur” gasite inainte de Craciun se adauga acestui inventar si le confirma specialistilor ca mormantul a apartinut Marchizului de Haihun.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ