Au fost găsite locurile de muncă căutate de Băsescu

| 05 sep, 2013

Odată cu preluarea guvernării de către USL, asistăm la o schimbare de strategie – crearea de locuri de muncă şi creştere economică sustenabilă ca alternativă la austeritatea severă. Abordarea coincide cu viziunea social-democraţilor europeni pentru dezvoltarea Uniunii Europene.

Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), numărul de salariaţi din economie a ajuns la finele lunii iunie a acestui an la 4,38 milioane de persoane, după ce companiile au făcut peste 70.000 de noi angajări de la începutul acestui an. De la  începutul anului, cele mai multe locuri de muncă noi au fost create în sectorul construcţiilor (11.300), în agricultură (9.500) şi în industrie (9.100), în timp ce principalul sector care şi-a redus efectivele de angajaţi a fost cel bancar, de unde au dispărut 3.000 de locuri de muncă în primele şase luni ale anului.

Statisticile INS răspund cum nu se poate mai obiectiv falselor preocupări afişate de Traian Băsescu, cel care zilele trecute trăgea un semnal de alarmă cu privire la locurile de muncă, recurgând chiar la ironii ieftine la adresa premierului Ponta. Datele INS vin să confirme că politicile guvernării USL sunt cele juste, sunt corect calibrate şi asigură premisele economice care se vor reflecta în creşterea nivelului de trai.

Între anii 2008-2011, sub guvernarea Boc, economia României a pierdut nu mai puţin de 740.000 de locuri de muncă. Disponibilizările, restructurările şi tăierile de pensii şi salarii au avut consecinţe nefaste asupra populaţiei în ansamblu. S-a dovedit astfel că măsurile de austeritate asumate la acea vreme nu numai că nu au avut nici pe departe impact în sensul revirimentului economic, dar au şi provocat adevărate drame sociale. Prin urmare, guvernarea PDL va rămâne probabil pentru mult timp de acum încolo în mentalul românilor drept cea mai dezastruoasă de după 1989.

Odată cu preluarea guvernării de către USL, asistăm la o schimbare de strategie – crearea de locuri de muncă şi creştere economică sustenabilă ca alternativă la austeritatea severă. Abordarea coincide cu viziunea social-democraţilor europeni pentru dezvoltarea Uniunii Europene. Este o politică modernă şi adecvată la nevoile actuale ale Europei pentru că ţine cont de efectele recesiunii economice şi plasează cetăţenii în centrul politicilor economice şi sociale.

Încurajator este că locurile de muncă generate în mandatul Guvernului Ponta nu sunt conjuncturale şi nici nu se referă doar la anumite sectoare. Investiţiile care au generat locurile de muncă sunt legate de domenii multiple, de la industria auto, construcţii, agricultură, telecomunicaţii şi încheind cu IT şi tehnologia informaţiei. Prin urmare, vorbim despre un spectru larg de oportunităţi care au fost valorificate din perspectiva joburilor create şi ulterior ocupate pe piaţa muncii.

Prioritizarea strategiei Cabinetului Ponta în sensul creării de noi locuri de munca demonstrează preocuparea USL în a stimula dimensiunea economică a guvernării. Nu vorbim despre cifre aflate în sertarele instituţiilor publice, ci despre măsuri concrete cu impact în ceea ce priveşte sustenabilitate economică. Sunt paşi concreţi care indică bonitatea guvernării USL în ceea ce înseamna respectare angajamentelor asumate în faţa românilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ