AU FOST PUBLICATE REZULTATELE de la referendumul împotriva fracturăii hidraulice: cum au votat românii

| 16 mar, 09:09

Peste 97% dintre localnicii comunei timişene Săcălaz, care s-au prezentat duminică la referendumul organizat pe tema exploatării resurselor naturale prin fracturare hidraulică, au votat împotriva acestor prospecţiuni, transmite Agerpres.

La scrutin s-au prezentat 2.142 de persoane (31,2% din populaţia cu drept de vot), ceea ce înseamnă că referendumul a fost validat, pragul minim al prezenţei fiind de 30%.

"La întrebarea 'Sunteţi de acord cu exploatarea resurselor naturale prin metoda fracturării hidraulice, care poate dăuna sănătăţii oamenilor, animalelor şi mediului înconjurător?", din totalul de 2.142 de persoane, care s-au prezentat la urne, un număr de 2.085 (97,24%) au pus ştampila pe 'Nu' şi 26 de oameni (1,21%) au ales 'Da', iar 33 de buletine de vot au fost anulate", a afirmat luni Ilie Todaşcă, primarul comunei Săcălaz.

El s-a declarat, totuşi, dezamăgit că prezenţa la referendum nu a fost mai mare.

DECIZIE ŞOCANTĂ a senatorilor: liber la exploatarea prin fracturare hidraulică pe tot teritoriul României

"În zona Săcălaz şi a satelor aparţinătoare, peste 50 de oameni au fost hărţuiţi şi daţi în judecată de către firmele de prospecţiuni, dar din fericire aceste procese au fost câştigate", a spus Budai Amandi-Bianka, preşedinte al Asociaţiei Pro Mediu Timiş şi localnică a comunei Săcălaz, implicată în campania anti-prospecţiuni.

Ea a menţionat că cetăţenilor le este realmente frică de o eventuală exploatare şi se tem pentru comunitatea lor, pentru apa lor potabilă şi pentru viaţa lor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 11:13
mihail30
Cea mai extinsa oferta de munca !!!
Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ