Au început marile investiții în Romania

| 19 iul, 2013

Investițiile anunțate la începutul anului de Guvern au început să fie implementate.

Concernul german Daimler, care a anunțat acum câteva luni o investiție de 300 de milioane de euro în România, a inaugurat miercuri la Sebeș fabrica unde vor fi asamblate de cutii de viteză Mercedes-Benz. De asemenea, România se situează pe locul II în Uniunea Europeană în privința creșterii lucrărilor de construcții în luna mai 2013, potrivit datelor prezentate de Eurostat.

Compania Daimler a făcut investiția prin intermediul filialei Star Transmission, fiind astfel create aproximativ 250 de noi locuri de muncă în țară. Angajații din diferite departamente au beneficiat de instruire de circa 50.000 de ore în Germania și au avut oportunitatea unui schimb de experiență cu specialiștii germani. Investiția se alătură facilității de producție de la Cugir, unde sunt asamblate piese și componente pentru aceeași companie.

Comunicatul de presă transmis de firmă arată că pentru lucrările de construcție s-au folosit aproximativ 400 de tone de fier, 50.000 de metri cubi de beton și 20.000 de metri de cablu pentru transferul de date între sistemele IT. Liniile de montaj și liniile secundare de producție vor fi transferate din Germania și vor fi parțial automatizate.

Pe lângă această investiție, în prima jumătate a acestui an au fost consemnate mai multe deschideri de fabrici, din care amintim Bosch la Blaj, investiţie de 50 de milioane de euro și uzina de componente auto VCST Industrial Products la Alba Iulia, unde s-au alocat 30 de milioane de euro. În plus, Bosch urmează să inaugureze încă o unitate la Cluj, un flux de capital de încă 77 de milioane de euro.

Investițiile finalizate în 2013 depășesc jumătate de miliard de euro, iar o mare parte dintre acestea au mers spre sectorul energetic - Lufkin a inaugurat lângă Ploieşti o uzină de echipament petrolier, investiţie de circa 140 de milioane de dolari.

În domeniul IT, Huawei a anunţat în luna iunie că va investi încă 100 de milioane de euro în România, în următorii cinci ani. De asemenea, la Oradea producătorul american de electronice Plexus a deschis oficial fabrica, însemnând o investiţie de 30 de milioane de dolari.

O altă veste bună este că datele prezentate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat) arată o creștere a lucrărilor de construcții în mai 2013 comparativ cu luna precedentă, România fiind astfel plasată pe locul II în Europa în această privință.

Volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un declin de 0,2% în Uniunea Europeană şi de 0,3% în zona euro, iar creșterile înregistrate în România (3,1%), Spania, Suedia și Olanda sunt o excepție binevenită, care demonstrează evoluția țării noastre pe plan economic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ