Auchan vinde active de 635 milioane € în Italia pentru a-şi finanţa expansiunea

| 04 oct, 2013

Retailerul francez Auchan vinde un portofoliu de 13 centre comerciale şi două parcuri de retail în Italia, în valoare de 635 milioane de euro, către fondul de investiţii condus de Morgan Stanley SGR, pentru a obţine banii necesari finanţării expansiunii, transmite Reuters.

Suprafaţa activelor este de aproximativ 200.000 metri pătraţi şi sunt localizate în Torino, Cuneo, Mazzano, Vicenza, Padua, Ancona, Senigallia, Porto S Elpidio, Grottommare, Pescara, Giugliano şi Catania, până acum fiind deţinute de Gallerie Commerciali Italia (CGI), o subsidiară a Immochan, divizia imobiliară a Auchan.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii iar Gallerie Commerciali Italia îşi va păstra o participaţie minoritară în fond, a anunţat compania franceză.

Immochan, care deja a vândut anul acest active de peste 900 milioane de euro, intenţionează să cheltuiască peste două miliarde de euro în următorii trei ani pentru a-şi accelera dezvoltarea.

Grupul Auchan a anunţat în decembrie achiziţionarea de la Metro a hipermarketurilor Real deschise în patru ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, pentru suma de 1,1 miliarde euro.

Astfel, Auchan va prelua activităţile operaţionale şi activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro în Polonia, România, Rusia şi Ucraina. 

Al 12-lea grup de distribuţie din lume, Auchan este prezent în 12 ţări şi are 269.000 colaboratori. Compania este organizată în cinci mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate şi 23 în mandate de gestiune, asociate şi în franciză), supermarketuri (767 integrate şi 1.665 în franciză sau asociate), divizia imobiliară (Immochan), bancă (Oney Banca Accord) şi e-commerce, cărora li se adaugă alte activităţi şi direcţii de creştere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ