Augustin Lazăr: Ne-am fixat ca dosarul Mineriadei să fie finalizat la sfârșitul acestui an

| 11 oct, 10:46

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marți la intrarea în sediul CSM că termenul fixat pentru finalizarea anchetei în dosarul Mineriadei este sfârșitul acestui an.

"Este adevărat că dosarul Revoluției este, din păcate, întârziat, însă el reprezintă, ca și alte dosare vechi, priorități ale actualului mandat. În continuare avem un plan de anchetă foarte clar, avem un grafic de acte de urmărire penală cu termene pe care le-am stabilit în așa fel încât să putem instrumenta, într-un termen absolut rezonabil de acum încolo, acest dosar. Ne-am fixat ca dosarul Mineriadei să ajungem cu el la finalizare spre sfârșitul acestui an, ceea ce înseamnă un efort mare din partea colegilor procurori militari. Dosarul Revoluției este instrumentat în continuare și în cursul anului următor ne vom apropia de finalizare. Nu sunt dosare imposibil de soluționat. Termenele sunt fixate de procurorii care lucrează în cauze, ei își evaluează actele pe care le mai au de făcut, le discută cu procurorul ierarhic, își apreciază singuri nevoia de resurse și de timp. Nu alte autorități ale statului român. Dar am înțeles mesajul public al președintelui, nu doar al președintelui. Societatea civilă, publicul, așteaptă poporul român să se clarifice aceste dosare. Noi avem o responsabilitate pentru a da soluția în ele", a precizat Augustin Lazăr.

În legătură cu întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, Lazăr a precizat că a dat asigurări că există resurse și voință pentru o anchetă efectivă și temeinică în dosarele Mineriadei și Revoluției.

"A fost contextul în care Asociația 21 Decembrie a fost în audiență atât la Parchetul General, cât și la Președinție pentru a se interesa de stadiul urmăririi penale în dosarele cunoscute ca istorice. În acest context, eu am dat asigurări că dosarele respective se instrumentează, există toate resursele pentru a fi instrumentate în termenele stabilite, că există voință pentru a se efectua o anchetă efectivă și temeinică. S-a discutat și despre faptul că există dosare care sunt în atenția opiniei publice, care trebuie instrumentate cu celeritate pentru a clarifica în fața opiniei publice diverse acuze care sunt formulate public", a explicat Augustin Lazăr.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ