Aurel Cioranu, actor al teatrului Bulandra, a murit

| 08 aug, 2014

Actorul Aurel Cioranu a murit la vârsta de 84 de ani, iar admiratorii îi pot aduce un omagiu vineri, la capela Cimitirului Dămăroaia, urmând ca înmormântarea să aibă loc sâmbătă, anunţă Teatrul Bulandra.

Slujba de înmormântare va avea loc la ora 14,00 la Cimitirul Dămăroaia. Aurel Cioranu s-a născut la 17 octombrie 1929, la Bucureşti şi a absolvit în anul 1954 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

La Teatrul Bulandra a jucat în spectacole precum: 'Melodie varşoviană' de Leonid Zorin, regia Ivan Helmer, 'Viteazul' de Paul Anghel, regia Valeriu Moisescu şi Petre Popescu, 'O scrisoare pierdută', de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, 'Barbul Văcărescul vânzătorul ţării' de Iordache Golescu şi 'Occisio Gregorii' de Samuil Vulcan, regia Alexandru Tocilescu, 'Răzbunarea lui Cupidon' de Eugene Labiche, regia Ion Lucian şi 'Somnoroasa aventură' de Teodor Mazilu, regia Tudor Mărăscu. 

De asemenea a jucat în filme precum 'Erupţia' (1957), 'D-ale carnavalului' (1958), 'Haiducii lui Şaptecai' (1971), 'Brigada Diverse în alertă!' (1971) şi 'De ce trag clopotele, Mitică?' (1981), dar şi în spectacole de teatru tv. 

Uniunea Teatrală din România (UNITER) îşi exprimă regretul faţă de dispariţia artistului. 'Părăsirea scenei a fost discretă ca şi ieşirea din această viaţă. Ne luăm rămas bun de la un om sensibil, cald, generos şi binevoitor', se arată într-un comunicat al UNITER.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ