Aurelia Cristea: Voi încerca să implementez modelul german în domeniul Dialogului Social

| 04 mar, 2014

Voi încerca să implementez, în perioada următoare, modelul german în domeniul Dialogului Social, pentru a putea asigura României o dezvoltare economico-socială sănătoasă, a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, Aurelia Cristea, după ce a primit avizul favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social.

'Pentru mine este esenţială restabilirea dialogului social între sindicate şi patronate. Tocmai de aceea, în perioada următoare, voi încerca să implementez modelul german în domeniul Dialogului Social, fapt care poate asigura României o dezvoltare economico-socială sănătoasă. De asemenea, un alt obiectiv important se referă la promovarea medierii şi a arbitrajului în ceea ce priveşte soluţionarea conflictelor colective de muncă. Nu în ultimul rând, vreau să cresc transparenţa decizională şi să pledez pentru un dialog constant în scopul implementării politicilor publice', a afirmat Aurelia Cristea. 

Aceasta a menţionat, totodată, că se încearcă identificarea, până în luna septembrie a acestui an, a soluţiilor necesare pentru modificarea Dialogului Social. 

'Vom încerca să identificăm, până în luna septembrie, soluţiile necesare pentru modificarea Dialogului Social, pentru a exista un consens între sindicate, patronate şi Guvern. Pot însă să precizez că nu va fi nicio modificare profundă a Legii nr. 62/2011, a Dialogului Social, fără un consens din partea părţilor implicate. Ca atare, chiar de mâine (miercuri n.r.) voi încerca să am un dialog cu toţi partenerii implicaţi. Doresc, totodată, să precizez că voi milita pentru egalitatea de şanse şi accesul femei pe piaţa muncii', a mai spus Aurelia Cristea. 

Deputatul PSD Aurelia Cristea a primit, marţi dimineaţă, aviz favorabil pentru funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social din partea Comisiilor pentru muncă şi protecţie socială şi pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor şi a comisiilor pentru muncă, familie şi protecţie socială şi pentru egalitate de şanse din Senat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ