Austria are cel mai tânăr premier din lume.Conservatorii au câștigat alegeile

| 16 oct, 10:09

Partidul Popular austriac (OeVP, conservator), condus de ministrul de externe Sebastian Kurz, a câştigat cu circa 30,2% din voturi alegerile legislative desfăşurate duminică în Austria, arată rezultatele parţiale, pe locul doi plasându-se Partidul Libertăţii (FPOe, de extremă dreapta) cu aproape 26,8% din voturi, urmat de Partidul Social-Democrat (SPOe) cu 26,3%, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Aceste procente au fost consemnate în urma numărării a 42% din buletinele de vot. Rezultatul preliminar confirmă posibilitatea unei viitoare coaliţii între conservatori şi extrema-dreaptă, idee avansată în timpul campaniei electorale ce a fost dominată de tema imigraţiei. Atât Sebastian Kurz cât şi liderul FPOe, Heinz Christian Strache, au pledat pentru o abordare mai restrictivă faţă de imigraţia ilegală, după ce peste 130.000 de de migranţi au cerut azil în Austria în anii 2015 şi 2016. 

Dar finalul campaniei a fost marcat şi de scandalul pornit de la dezvăluirile conform cărora un fost consilier al campaniei cancelarului social-democrat Christian Kern, israelianul Tal Silberstein (om de afaceri care a fost de-a lungul timpului şi consilier de imagine sau consilier politic al unor politicieni români n.red) a creat site-uri paravan cu scopul de a-l defăima pe Kurz şi formaţiunea sa. Cancelarul austriac a declarat că nu a fost informat în legătură cu aceste tactici şi i-a acuzat la rândul său pe conservatori că sunt implicaţi în aceste dezvăluiri. 

Coaliţia anterioară, formată din conservatori şi social-democraţi, s-a destrămat în luna mai, când popularul ministru de externe Sebastian Kurz, în vârstă de 31 de ani, a devenit liderul OeVP.

Tag-uri: Austria
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ