Austriecii ar putea face noi investiţii în Portul Constanţa

| 15 iul, 2013

O delegaţie de oameni de afaceri din Landul Austria de Sus va vizita marţi Portul Constanţa, în cadrul unei misiuni economice de documentare. Scopul vizitei este de a cunoaşte oportunităţile de investiţii din Portul Constanţa şi de a identifica soluţii logistice necesare transportului de mărfuri de pe piaţa austriacă spre pieţele din bazinul Mării Negre, Orientul Mijlociu, Asia Centrală şi Extremul Orient.

Ofiţerul de presă al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPM) S. A., Monica Velicu, informează că delegaţia austriacă este condusă de dr. Josef Puhringer, guvernatorul Landului Austria de Sus şi este însoţită de Ambasadorul Austriei în România, Michel Schwarzinger şi de consilierul economic al ambasadei, Rudolf Lukavsky.

Oficialii şi oamenii de afaceri din Austria se vor întâlni cu conducerea Companiei Naţionale 'Administraţia Porturilor Maritime' SA Constanţa, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cu reprezentanţii comunităţii de afaceri de pe platforma portuară. 'Scopul vizitei este de a cunoaşte oportunităţile de investiţii din Portul Constanţa şi de a identifica soluţii logistice necesare transportului de mărfuri de pe piaţa austriacă spre pieţele din bazinul Mării Negre, Orientul Mijlociu, Asia Centrală şi Extremul Orient' - a precizat ofiţerul de presă.

Cu acest prilej va fi organizată şi reuniunea 'Forum logistic româno - austriac', în incinta Terminalulului de croaziere al Portului Constanţa, oaspeţii urmînd să aibă o serie de întâlniri cu reprezentanţii firmelor austriece GFDB Schenker Romtrans, GF Vadeca, GF Kronospan Zona Liberă, GF Cargo Partners şi GF VAIT, ce activează pe platforma portuară. La acest eveniment sunt invitaţi şi alţi operatori portuari pentru identificarea noilor oportunităţi de afaceri.

Traficul de mărfuri între Portul Constanţa şi porturile austriece a ajuns, în primul semestru al anului 2013, la 1,6 milioane tone, fiind depăşite deja rezultatele din 2012, când pe întreg anul, traficul de mărfuri a fost de 1,55 milioane tone. Ponderea o deţin îngrăşămintele, minereurile de fier, produsele metalice şi cerealele.

Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României, piaţa austriacă fiind deosebit de importantă pentru noi, implicit pentru Portul Constanţa. De altfel, Portul Constanţa reprezintă un partener tradiţional al Austriei, fiind utilizat pentru derularea exporturilor şi importurilor de mărfuri austriece.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ