Automobilele Dacia, cele mai căutate în Republica Moldova

| 22 iul, 2013

Automobilele Dacia sunt cele mai vândute automobile noi în Republica Moldova, deţinând o cotă de piaţă de 24% în prima jumătate a acestui an.

În această perioadă, peste Prut au fost vândute 531de automobile Dacia, din totalul de 2.200 de automobile noi comercializate. Acestea sunt urmate de Skoda - 260 de automobile şi Toyota - 220, potrivit Publika TV.

Sursa menţionează că numărul de automobile noi comercializate în Republica Moldova a scăzut, în timp ce vânzarea celor de mâna a doua a crescut cu peste 40%, după ce de la 1 ianuarie s-a permis importul de automobile vechi de până la zece ani, până atunci fiind posibil doar importul celor cu o vechime de până la şapte ani.

Cele mai solicitate automobile noi sunt cele de teren. Şi în acest caz, lider este Dacia, cu modelul Duster, urmat de Toyota RAV 4 şi Nissan Qashqai. În clasa lux, pe primul loc este Range Rover, urmat de Mercedes S-classe şi BMW seria şapte.

Pe piaţa automobilelor la mâna a doua, lider este Renault Megane, cu aproape o mie de automobile vândute. Pe locul doi este Dacia Logan, cu vânzări de aproximativ 800 de unităţi, şi Toyota Corolla, cu peste 750 de maşini vândute.

Şi ziarul Adevărul relevă că a crescut numărul de automobile de mâna a doua comercializate, în timp ce ponderea automobilelor noi vândute din total a scăzut de la 20% la nici 14%.

Ecologiştii susţin că, pe termen lung, Republica Moldova se va confrunta cu o problemă ecologică, deoarece toate rablele din UE vor ajunge pe piaţa acesteia, mai scrie ziarul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ