Autorităţile din Prahova inaugurează luna aceasta primul drum construit după 1989

| 10 aug, 2013

Autorităţile prahovene vor deschide circulaţiei publice primul drum construit în judeţ după 1989, tronsonul rutier, care are 18 kilometri şi care va lega staţiunea Buşteni de Valea Doftanei, fiind construit din fonduri private, în condiţiile în care pentru acest drum nu s-au alocat bani publici.

Autorităţile din judeţul Prahova vor deschide, în cursul acestei luni, primul drum judeţean construit în ultimii 23 de ani în acest judeţ. Tronsonul va face legătura între staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei şi localitatea Valea Doftanei, conform Mediafax.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat pentru agenţia de presă că tronsonul rutier, care are o lungime de 18 kilometri, a fost finalizat şi urmează a fi clasificat ca drum judeţean cu câte o bandă pe fiecare sens pe mers.

"În perioada următoare reprezentanţii Poliţiei vor stabili semnalizarea rutieră pe acest drum, iar pe 22 august el va fi deschis circulaţiei rutiere. Este un drum foarte important, întrucât va asigura defluirea traficului rutier pe DN 1 în momentul în care va fi deschis şantierul pentru autostrada Comarnic - Braşov. Şi, nu în ultimul rând, este un drum care va ajuta la dezvoltarea turismului în această zonă, care are un extraordinar potenţial turistic", a spus Cosma.

Acesta a precizat că pentru construirea acestui drum nu a fost alocate fonduri publice şi că tronsonul, construit pe un vechi drum folosit de căruţaşi, a fost amenajat la iniţiativa operatorilor de turism din zonă, fiind realizat din fonduri private, respectiv de mai multe firme de construcţii.

Şeful CJ Prahova a mai spus că nu a fost nevoie să se facă exproprieri pentru construirea acestui drum. Drumul pleacă din zona Zamora, din apropierea Castelului Cantacuzino, din staţiunea Buşteni, traversează munţii Baiului şi ajunge la Valea Doftanei. Din Valea Doftanei se poate ajunge în municipiul Câmpina şi apoi spre Ploieşti şi Bucureşti, tronsonul putând fi astfel folosit ca variantă ocolitoare în cazul în care traficul este extrem de aglomerat pe DN 1, pe Valea Prahovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ