AVERTISMENT CRUNT: În curând, spitalele vor deveni muzee!

| 25 noi, 2014

Cea mai gravă problemă a sistemului sanitar rămâne exodul medicilor, în condiţiile în care, anual, peste 2.700 pleacă din ţară şi revin doar 30-40, a declarat marți preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.

„Din 2006 semnalăm migraţia medicilor. Ca să oprim medicii în România, trebuie să le redăm demnitatea. Anual, pleacă din ţară între 2.700 şi 2.900 de medici şi doar 30-40 revin, adică pierdem peste 2.500 de doctori pe an. Degeaba vom avea spitale ultramoderne, echipate la cele mai înalte standarde. Acestea vor deveni muzee dacă nu vom găsi alte mecanime prin care ei (medicii - n.r.) să-şi exercite profesia liber şi să le crească veniturile fără să fie pe o presiune bugetară. Este un element de care trebuie să ţineţi cont", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România, în cadrul unei conferințe, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, Vasile Astărăstoae a admis că în 2014 s-a făcut un pas important, şi anume acela că medicii nu mai sunt funcţionari publici sau asimilaţi acestora.

Rămâne însă, în opinia preşedintelui CMR, o altă problemă, cea a malpraxisului. "Sperăm să punem cât mai curând în Parlament Legea malpraxisului, pentru că în acest moment nici medicii şi nici pacienţii nu sunt protejaţi. Pacientul care a suferit un prejudiciu în cadrul unui act medical, o eroare neimputabilă sau pentru că nu a avut la dispoziţie toate mijloacele, (...) nu este acoperit prin despăgubire. Iar medicul nu este protejat. Noua lege a malpraxisului ar putea să fie o pârghie prin care să mai oprim exodul", a mai spus Astărăstoae.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 noi, 2014
miha
INFORMATII
Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ